1. Home
  2. Vesti
  3. Xiaomi počinje sa proizvodnjom električnih automobila 2024. godine
Xiaomi počinje sa proizvodnjom električnih automobila 2024. godine
2

Xiaomi počinje sa proizvodnjom električnih automobila 2024. godine

386
2
Podelite sa prijateljima:

Kineski gigant iz IT sfere ulazi u automobilsku industriju na velika vrata.

Kako navode predstavnici kompanije, Xiaomi ima nameru da postane jedan od glavnih igrača na polju električnih vozila. Kineski brend želi da startuje sa proizvodnjom baterijskih četvorotočkaša u prvoj polovini 2024. godine, a nakon toga radiće na omasovljenju montaže ovakvih automobila.

Predstavnici Xiaomija ističu da će ovakav poduhvat zahtevati ogromne investicije, ali nije bilo reči o tome koliko je ova kompanija spremna da uloži. Sigurno je da se radi o astronomskoj cifri, jer je ipak reč o preduzeću koje do sada nije imalo bitnog iskustva u automobilskoj industriji.

No, Xiaomi neće potpuno samostalno ući u ovu avanturu. Potražiće saradnju i partnerstvo pre svega sa domaćim brendovima, i već je najavljena opširna kolaboracija sa Great Wallom, proizvođačem koji je u velikom naletu.

Podsetimo, Great Wall poseduje marke kao što su Haval, Tank i Wey. Verovatno je da će prvi električni automobil Xiaomija biti predstavljen već 2023. godine, i to verovatno kroz saradnju sa pomenutim Great Wallom.

AutoRepublika 

(386)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Iznogud

nevjerovatno je gledati kako je neko uspio natjerati sve da spickavaju milijarde eura da bi presli na inferiornu tehnologiju i to zbog izmisljenog, znanstveno neutemeljenog linca na CO2. Kakva jeftina varka, ali drzave nisu drzave negu su banke drzave.

TheStig

Nije neko nego neki moj druže 😁Zovu se govnari, a neko ih zove i masoni