1. Home
  2. Vesti
  3. Aleks Albon obukao dres Williamsa!
Aleks Albon obukao dres Williamsa!
0

Aleks Albon obukao dres Williamsa!

148
0
Podelite sa prijateljima:

Albon se vraća u Formulu 1 nakon jednogodišnje takmičenja van ovog šampionata. 

Albon je tokom 2020. godine nastupao za Red Bull, ali njegovi loši rezultati „preporučili“ su tom timu da ga zameni sa nekim iskusnijim, pa je na njegovo mesto stigao Serhio Perez.

Sezonu 2021, Albon je proveo u DTM-u, a sada se ponovo vraća u najbrži cirkus na svetu. Velike promene na gridu F1 otpočele su sa potvrdom da će Kimi Raikonen na kraju sezone otići u penziju. Umesto njega u Alfu Romeo stigao je drugi Finac – Valteri Botas. Botasov odlazak konačno je napravio prostor za dolazak mlađanog i talentovanog Džordža Rasela u Mercedes. Od ovog momka imaju velika očekivanja u nemačkoj ekipi.

Raselov odlazak iz Williamsa napravio je priliku za povratak Albona koji će od naredne godine nastupati za ovaj tim uz Kanađanina Nikolasa Latifija. Aleks Albon nije krio zadovoljstvo zbog „oblačenja dresa“ tima Williamsa.

„Kada napraviš pauzu od godinu dana u Formuli 1 pitanje je da li ćeš se ikada vratiti u tu seriju. Dugujem veliku zahvalnost Red Bullu i Williamsu što su verovali u mene i dali mi novu priliku“, rekao je 25-godišnji vozač iz Velike Britanije.

Ekipa Williamsa se nada da će naredne sezone ostvariti daleko bolji plasman, pre svega zbog novih investicija, kao i zbog drugačijih pravila koja stupaju na snagu.

AutoRepublika 

(148)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments