1. Home
  2. Vesti
  3. Porsche se ne slaže sa italijanskim predlogom za izuzeće sportskih brendova od zabrane prodaje SUS vozila
Porsche se ne slaže sa italijanskim predlogom za izuzeće sportskih brendova od zabrane prodaje SUS vozila
1

Porsche se ne slaže sa italijanskim predlogom za izuzeće sportskih brendova od zabrane prodaje SUS vozila

1.70K
1
Podelite sa prijateljima:

Nismo ni očekivali da se slože sa kolegama sa Apeninskog poluostrva.

Kao što je većini već poznato – Evropska komisija je iznela predlog da se 2035. godine u EU zabrani prodaja automobila koji koriste SUS agregate. To bi ujedno značilo i kraj karijera za hibride i plug-in hibride.

Prvobitne reakcije na ovaj predlog Komisije su mešovite, s tim da se one zemlje sa posebno snažnom automobilskom industrijom naročito protive. Italijanska vlada želi da se proizvođači sportskih vozila izuzmu iz zabrane, na šta je reagovao i šef Porschea.

Oliver Blum, prvi čovek nemačke marke, odbacio je takvu mogućnost, jer prema njegovim rečima u trci ka dekarbonizaciji svi moraju da doprinesu. “Osim toga, tehnologija električnih automobila će u narednoj deceniji biti nepobediva“, rekao je Blum. On je dodao i da su EV modeli sve bolji i bolji, iz dana u dan…

Italija želi izuzeće za nekolicinu svojih marki, poput Ferrarija, Lamborghinija, Paganija… Ipak, svi navedeni već imaju određene planove u vezi sa elektrifikacijom. Pagani je nedavno dobio ogromnu finansijsku injekciju od Saudijske Arabije koju namerava da iskoristi za elektrifikaciju brenda.

Lamborghini je već potvrdio da će do 2024. godine kompletna gama imati u ponudi hibridna izdanja, dok će nešto kasnije ponuditi i svoj prvi električni automobil. Slično je i sa Ferrarijem koji već sad upotrebljava hibridnu tehnologiju, a najavljuje i električni prvenac koji bi prema nekim glasinama trebalo da stigne već 2025. godine, mada tu informaciju do sada niko od Scuderijinih zvaničnika nije potvrdio.

AutoRepublika 

(1697)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Lako je Porscheu, ako im dogori, staviće iz fabije pod svoju haubu najsavremeniniji 1,0 MPI, ali, šta će „mučeni“ Ferrari? Neće valjda 1,4 16V iz Tipa ?