1. Home
  2. Vesti
  3. Honda Odyssey se vratila s mezoterapije
Honda Odyssey se vratila s mezoterapije
0

Honda Odyssey se vratila s mezoterapije

142
0
Podelite sa prijateljima:

Jutros pisasmo kako će se Salon automobila u Njujorku, inače zakazan za april, po svemu sudeći održati. To je podstaklo proizvođače da polako krenu s predstavljanjem noviteta koje su nameračeni da tamo prikažu. Jedna od iščekivanih premijera jeste i junak ove priče. Radi se o minivanu Honda Odyssey koji je razvijen i proizveden u Americi (za Amerikance).

Od početka proizvodnje, to jest od 1994. godine, ukupno je prodato 1,1 miliona četvorotočkaša s ovim oznakama. Naravno, radi se o verzijama različith pokolenja. Honda se hvali kako je to najpopularniji predstavnik segmenta, ukoliko se posmatraju samo fizička lica kao kupci.

Japanci su za sada, u javnost pustili samo dve fotografije osveženog noviteta, ali sudeći po opisima koje su priložili, ali i onome što vidimo očima svojim, restilizacija se najviše odrazila na njušku minivana. Sada je tu nova LED rasveta u prednjim svetlosnim grupama, dok su preoblikovani i odbojnik, kao i rešetka hladnjaka.

Metamorfoza nije reč kojom se najslikovitije predstavljaju načinjene promene u kabini ove Honde. Nisu dubinske prirode, ali ih ipak ima više. Na primer, drugačiji je mehanizam koji drži naslone zadnjih sedišta, zahvaljujući čemu se uklanjanje sedišta sprovodi na značajno lakši način. Kontrolni tasteri koji diriguju radom uređaja za klimatizaciju su drugačijeg oblika, opcionalima su pridodate i tkanine različith dezena s kontrastnim detaljima, a tu je i mnoštvo sitnica koje bi trebalo da doprinesu lepšem ugođaju putnika.

Još jedna novotarija se odnosi na implementaciju senzora u drugom i trećem redu sedišta, što bi trebalo da onemogući eventualno zaboravnog vozača, da smetne s uma da su iza njega deca, ili saputnici bilo kog uzrasta. Jednostavno tehološko rešenje je primenjeno kao odgovor na sve učestalije situacije u kojima američki vozači, u nemaru, zaključavaju sopstvenu decu u automobilima koje ostavljaju na parkingu.

Da bi se to sprečilo, instalirana je kamera CabinWatch, koja beleži dešavanja u zadnjem delu vozila. Snimljeni zapis se emituje na ekranu multimedijalnog sistema. Što se tiče sistema vozačkih asistencija, tu je koktel pomoći koje proizvođača naziva Honda Sensing. Uključuje, između ostalog, adaptivni tempomat, autonomno kočenje u kritičnim situacijama i još mnogo toga.

Po običaju u današnjoj industriji, s tehničke strane nije bilo modifikacija. Hondi Odyssey živost daje atmosferski V6 benzinski motor za koji kažu da oslobađa 284 konjskih snaga. Uparen je s desetostepenom automatskom transmisijom koja je interno razvijena. Prethodne godine se Honda ratosiljala saradnje s nemačkim ZF-om (barem u ovom slučaju), pa je tako devetostepena menjačka kutija iz Nemačke, isključena iz uvodne ponude.

Obećana hibridna verzija se još uvek nije pojavila, a osveženi minivan kreće u izložbeno-prodajne salone širom Amerike, tokom predstojećeg leta. Ameri će ga moći „oterati“ kući ili gde god požele, ukoliko poseduju sumu od najmanje 30.790 zelenih banknota.

AutoRepublika

(142)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments