1. Home
  2. Sajmovi
  3. Minhen 2021
  4. Hispano Suiza predstavio Carmen Boulogne (GALERIJA)
Hispano Suiza predstavio Carmen Boulogne (GALERIJA)
1

Hispano Suiza predstavio Carmen Boulogne (GALERIJA)

188
1
Podelite sa prijateljima:

Novi pripadnik klase hiperautomobila zasijao je na minhenskom auto-salonu. 

Model Carmen imali smo prilike da upoznamo još 2019. godine, da bi se prošle godine pojavio Carmen Boulogne. No, oba prikazana vozila bila se u konceptualnim izdanjima, a sada imamo prilike da vidimo serijski primerak.

Istina, vizuelne razlike su suptilne i nema nekih većih promena u odnosu na koncepte. Jedno je potpuno sigurno – reč je o vrlo atraktivnom automobilu, ali i brendu koji je nedavno revitalizovan.

Carmen Boulogne raspolaže sa četiri elektromotora koji zajedno vozaču dostavljaju mamutskih 1.114 ks i 1.600 Nm. Prebačeno u performanse, ovaj hiperautomobil u stanju je da obavi sprint do „stotke“ za svega 2,6 s, dok je maksimalna brzina elektronski limitirana na 290 km/h. Energija se crpi iz baterije od 80 kWh, i prema podacima španske marke domet bi trebalo da iznosi 400 km.

Kao i brojne druge marke, i Hispano Suiza morao je da se prilagodi novonastaloj situaciji sa pandemijom korona virusa, otud i kasnije predstavljanje modela Carmen Boulogne u serijskom izdanju. „To je trebalo da se završi prošle godine, na Salonu automobila u Ženevi“, rekao je Serhio Martinez Kampo – izvršni direktor Hispano Suize.

On je dodao da mu je drago što se u se auto-saloni vratili u Evropu, kao i da je pravo zadovoljstvo izlagati na IAA u Bavarskoj. Hispano Suiza Carmen Boulogne je izložen na štandu Mohr grupe, koja će vršiti prodaju vozila te marke u Nemačkoj.

Martinez Kampo je potvrdio da će uskoro početi proizvodnja modela Carmen, kako standardne tako i ovde predstavljene varijante. „Obični“ Carmen biće montiran u svega 14 primeraka, a Hispano će na to dodati još 8 jedinica verzije Boulogne. Potonji model imaće početnu cenu od čak dva miliona dolara, a prvi automobili stići će do svojih novih vlasnika naredne godine.

AutoRepublika 

(188)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Jaka serija…