1. Home
  2. Vesti
  3. Dacia za koji dan predstavlja novo porodično vozilo
Dacia za koji dan predstavlja novo porodično vozilo
7

Dacia za koji dan predstavlja novo porodično vozilo

611
7
Podelite sa prijateljima:

Model koji Rumuni nameravaju da premijerno prikažu početkom narednog meseca, Jogger će u gami rumunske marke Dacia zauzeti mesto koje su nekada okupirali modeli Logan MCV i Lodgy.

Dakle, porodica Dacije kreće da se širi. Prinova će poneti naziv Jogger, a shodno klasifikaciji koju primenjuju naše komšije Rumuni, pripadaće segmentu porodičnog vozila podesnog za izlete u prirodu. Masnim slovima se može napisati atribut „porodični“, možda i najviše zbog toga što će doneti do sedam mesta u putničkoj kabini. 

Znajući da za koji dan kreće i iščekivani Salon automobila u Minhenu, ne treba biti veoma mudar pa povezati da je debi Dacijinog „outdoor family“-ija, povezan s početkom manifestacije IAA, koja će se održati u intervalu između 6. i 12. avgusta. Ipak, Renault grupa će obezbediti punu informaciju o novitetu, već u petak 3. septembra.

Jogger će, kao što smo rekli još u uvodu, biti indirektna zamena za više modela u gami marke. Biće sledbenik karavana s oznakom Logan LCV, kompaktnog minivana koji se prodavao kao Lodgy, kao i još jednog kombija, ovog puta onog s nalepnicom Dokker. Svima je jasno da je u slučaju noviteta, udarni pridev koji ga opisuje praktičnost, ili možda još bolje upotrebljivost!

Dakle, ne samo što je karoserijski stil indikovan namenom, već i na tizeru možemo primetiti kockaste obrise karoserije novajlije koji će ponuditi i treći red sedišta. Ne bi nas čudilo da stil Joggera bude malo i pod uticajem začina zvanog krosover, a u istom tom duhu je i završetak naziva Joggera, koji deli s „avanturističkim“ SUV-ovima, Dusterom i budućim Bigsterom. U pitanju su zadnja dva slova „er“.

Već sada Dacia naglašava da će novitet biti u stanju da obezbedi avanture u prirodi za svih sedam (eventualnih) članova neke porodice, u nadi da će i ime prinove u gami asocirati na njegovu prirodu, a koja bi trebalo da bude „jednostavna, snažna i međunarodna“. Takođe, Rumuni veruju da će kupci naći vezu Joggera, i sa sportom i izletničkim duhom.

Za kraj najave da kažemo da će Jogger biti izveden iz poslednjeg Sandera i da će, shodno tome, biti postavljen na arhitekturu CMF-B, koju uostalom koristi i Renault Clio. Zato i očekujemo da Jogger bude prva Dacia s hibridnim pogonskim sklopom, a ujedno, to će biti i prvi model marke koji će na njuški pronositi novi logo brenda.

AutoRepublika

(611)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
YugoFlorida

Meni izgleda da će ovo biti spiritualni naslednik originalnog Logana MCV iz 2006.

BB

Ovo je u suštini „moja“ klasa, pa hajde da vidimo i to čudo.
Vjerovatno malo civilizovanije kamionče al’ da može i ruralnim predjelima da šeta i još poveze koji bicikl unutra da bi dobio epitet sport activity sprava…

moron

Više bih se radovao nekom Dokkeru „druge generacije“ … 😊

BB

I ja sam mislio „kamionče“, ali ipak lubeničar Sandero… Ali čini minse pravi lubeničar a ne sa spuštenom linijom krova… I toga fali…

Iznogud

Dacia Fahrer,fuuuuj.

Iznogud

koja će se održati u intervalu između 6. i 12. avgusta.
???????

BB

Ima brzinu na mjenjaču za hod kroz vrijeme…