1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes kažnjen u Južnoj Koreji zbog lažiranja podataka oko emisije štetnih gasova
Mercedes kažnjen u Južnoj Koreji zbog lažiranja podataka oko emisije štetnih gasova
1

Mercedes kažnjen u Južnoj Koreji zbog lažiranja podataka oko emisije štetnih gasova

190
1
Podelite sa prijateljima:

Nemačka marka dobila je još jednu finansijsku kaznu, ovog puta u Aziji!

Korejska komisija za fer poslovanje, odnosno antitrast telo ove države, kaznilo je Mercedes sa 16,9 miliona dolara, odnosno 20,2 milijarde vona, zbog postavljanja ilegalnog lažljivog softvera zarad umanjivanja emisije štetnih gasova njegovih vozila.

Mercedesu je stavljeno na teret da je 15 modela koristilo pomenuti softver, i da je ova nemačka kompanija slagala da ti automobili poštuju Euro6 emisione norme. “Mercedes se bavio lažnim i obmanjujućim marketingom svojih vozila, čak i nakon dizelgejt skandala”, stoji u saopštenju pomenute komisije.

Oni navode i da su pogođena vozila bila u opticaju na tamošnjem tržištu između avgusta 2013. godine i decembra 2016. godine. Iz Mercedesa se još uvek nisu zvanično oglašavali, ali će po svemu sudeći prihvatiti kaznu i isplatiti finansijske penale.

Naravno, Mercedes nije prvi brend koji je kažnjen zbog lažiranja u vezi sa izduvnim gasovima. Južnokorejske vlasti već su kaznile: Audi, VW, Nissan, Stellantis i Porsche.

Marka iz Štutgarta polako okreće leđa SUS vozilima. Želja im je da polovina isporučenih vozila do 2025. godine bude iz sfere baterijskih automobila, gde spadaju EV modeli i plug-in hibridi.

AutoRepublika 

(190)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

A, softveraš?