1. Home
  2. Vesti
  3. BMW je podneo zahtev za zaštitu prava na M7 oznaku
BMW je podneo zahtev za zaštitu prava na M7 oznaku
2

BMW je podneo zahtev za zaštitu prava na M7 oznaku

614
2
Podelite sa prijateljima:

BMW je 27. aprila, pred američkim Zavodom za zaštitu patentnih rešenja i žigova podneo dokumentaciju kako bi osigurao svoja prava na M7 oznakama. Ovakav potez nagoveštava da nemačka kompanija smatra da ta oznaka ima tržišni potencijal, ali to još uvek ne znači da ćemo u gami bavarskog proizvođača moći da vidimo serijski model najveće limuzine, koji je prošao kroz ruke M odeljenja.

Sam čin podnošenja relevantne dokumentacije, takođe ne znači da će nadležni organ odobriti prava proizvođaču automobila na M7 oznake. Dodatno, proces registracije ume da se otegne kroz vreme. Na primer, Fordu je nedavno trebalo više od osamnaest meseci, kako bi mu američki organ izdao rešenje za koriščenje naziva Maverick. Razlog tome je svakako vreme koje je potrebno javnosti da se upozna sa namerom američkog proizvođača, i eventualno podnese prigovor..

BMW je već posedovao prava na M7 oznake u SAD, i to u nedavnoj prošlostti. Od 24. aprila 2012. sve do zaključno sa istim datumom ove godine. Prema internim aktima Zavoda za zaštitu patentnih rešenja i žigova SAD, kompanija je imala pravo da podnese zahtev za produženjem prava koriščenja, ali to nije uradila iz nepoznatog razloga, već je tri dana po isteku perioda, podnela novi zahtev.

Podsetićemo da se nemački proizvođač godinama brani od glasina o lansiranju najperformantnije i najveće limuzine iz svoje game. Prema mišljenju kompanije, M oznake treba da nose modeli koje če vlasnici povremeno voziti na stazi, a pretpostavka je da to vlasnici serije 7 ne bi činili.

Ukoliko pak, među vlasnicima serije 7, postoje oni sa izraženim sportskim aspiracijama, BMW u ponudi ima model Alpina B7, koji pogoni V8 agregat zapremine 4,4 litre, a pored njega i verziju M760i, sa mamutskim V12 motorom, zapremine 6,6 litara koji isporučuje 610 konjskih snaga. Njega smo imali prilike da vozimo tokom fantastičnog doživljaja na trkačkoj stazi. Uz ovaj dvojac, teško da će nekome M7 nedostajati.

(614)

Podelite sa prijateljima:
tags:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Moronov drug

Da li sam ja to dobro zaključio iz teksta da Alpina više nije nezavisna kuća, već je pod direktnom upravom BMW-a?

Dejan

Tako je, Alpina svoje modele u stvari „proizvodi“ na istoj liniji sa originalnim BMW automobilima. Samo što ih u jednom trenutku oni preuzmu i odrade svoju magiju i vradžbine pa dobijemo nešto…fascinantno…