1. Home
  2. Vesti
  3. Verovali ili ne: Peugeot 206 je prošle godine imao bolju prodaju od Dacije Duster
Verovali ili ne: Peugeot 206 je prošle godine imao bolju prodaju od Dacije Duster
0

Verovali ili ne: Peugeot 206 je prošle godine imao bolju prodaju od Dacije Duster

4.19K
0
Podelite sa prijateljima:

Francuski mediji su prethodnih dana preneli, naizgled nestvarnu informaciju. Ona otkriva da je tokom 2020. godine, do kupaca u svetu došlo više primeraka galskog modela lansiranog još prošlog veka, tačnije 1998. godine, od aktuelnog i nedavno osveženog, pride i veoma popularnog krosovera s oznakom Dacije Duster. Glavnog junaka ove priče vidite na naslovnoj fotografiji, a ako niste pažljivije zagledali, reći ćemo da je izvođenje Peugeota 206 o kom pišemo, trozapreminsko.

Dakle, ko traga za zanimljivostima, a ovo je definitivno moglo glatko da ode u rubriku Zanimljivost dana, trebalo bi da se malo udubi u listu za 2020. godinu najtraženijih modela automobila u svetu. Istina, nikako se iznanađenjem ne može smatrati liderski plasman japanskih sedana koji dominiraju na američkom tržištu, gde se posle njih pozicioniraju veliki pikap kamioneti (na globalnom nivou posmatrano, jer je u Americi Fordova F Serija najpopularnija duži niz decenija).

Prava zgoda se krije pri kraju liste prvih stotinu najtraženijih svetskih modela automobila. Tu se na 96. poziciji našao mali sedan Peugeot 206, jer je to zaslužio zato što je dopreo do 180 hiljada kupaca tokom 2020. Ta cifra je samo za trunku manje impresivna od rezultata koji je zabeležio francuski Citroen C3. Ako je 206-ica od Citroena C3 slabije prošla za pet hiljada prodatih primeraka, onda se proizvođač te limuzinice može utešiti time da je prodao više jedinica od konstrukotra Dacije Duster koji je otpremljen u kontigentu skromnijem za sedam hiljada jedinica!

Ako se pitate kako je ovo moguće, a logično bi bilo da se zapitate, onda ćemo pojasniti da je Peugeot 206 zaista trajno povučen s evropskog tržišta tokom 2013. godine, ali je nastavio svoj život na proizvodnim trakama kompanije Iran Khodo. Upućeni znaju da je u pitanju velika država, posebno ako se razmatra s aspekta broja stanovnika, a njih je tamo čak 84 miliona.

majući u vidu i nedovoljan stepen ekonomskog razvoja u Iranu, nije čudo što ovaj mališan tako dobro prolazi. Ranije smo pisali i da se još uvek u Azerbejdžanu sklapa model Peugeota s kraja prošlog veka. U pitanju je sedan s oznakom 406, koji je preimenovan u naziv Khazar. Kopča s ovom pričom je to što je iranski Khodro suvlasnik fabrike koja sklapa model Khazar u Azerbejdžanu.

AutoRepublika

(4188)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments