1. Home
  2. Vesti
  3. Ovo je osveženi Subaru Forester uoči premijere
Ovo je osveženi Subaru Forester uoči premijere
2

Ovo je osveženi Subaru Forester uoči premijere

317
2
Podelite sa prijateljima:

Popularni japanski krosover Subaru Forester je često predmet pisanja automobilskih medija prethodnih sedmica. Najviše pažnje privlači njegova terenska verzija nazvana Wilderness koja će debitovati narednog četvrtka i budite sigurni da ćemo vam doneti njegovu detaljnu analizu.

Iako je Wilderness svakako konfiguracija koja privlači najviše pažnje, i sam Subaru zna da će većinu prodajnih jedinica činiti standardni Forester, a koji će kupovati domaćice u srednjim godinama za vožnju dece do škole svakog jutra i vikendom na fudbal.

Iz tog razloga, japanski proizvođač vozila je osvežio svoj najpopularniji model za 2022. godinu, ili oko četiri godine nakon što je debitovala njegova peta generacija. Za sada nam je poznat samo model za japansko tržište, ali se očekuje da će onaj za ostatak sveta biti manje-više identičan, s izuzetkom par sitnijih izmena kako bi se zadovoljili bezbednosni standardi svakog kontinenta. To se pre svega odnosi na Sjedinjene Američke Države gde je prošle godine isporučeno oko 177 hiljada jedinica, čime je ovo tržište ubedljivo najveće za Forester.

Sa dizajnerske strane, generalna ideja je ostala ista i krosover se lagano prepoznaje, barem u pogledu toga kom brendu pripada. Farovi su postavljeni nešto više uspravno, nego što je slučaj bio u prošlosti čime se dobija značajno agresivniji izgled.

Na priloženim fotografijama je, pretpostavljamo bogato opremljeni paket nazvan Touring kojim se Subaru nada takmičiti u premijum kategoriji. Stil maske se takođe nije izmenio, ali izbor materijala jeste, pošto sada pruža kombinaciju plastike i hroma. Zadnji deo odlikuje i nešto izmenjeni branik pa ćemo zaključiti da su farovi možda najveća dizajnerska izmena u poređenju sa Foresterom koji je debitovao još 2018. godine.

Enterijer se takođe nije izmenio, a Subaru je ranije nagovestio da je sklopio ugovor s novim dobavljačima oko proizvodnje materijala sa boljom završnom izradom, pošto želi da konkuriše i nekim premijum gigantima.

Kao i u prošlosti, mehanička ponuda će se zasnivati na benzincima, od čega je najpopularniji onaj koji razvija 148 konjskih snaga. Na japanskom tržištu se može naručiti i Forester Sport sa 174 „grla“, ali su šanse male da ćemo ga videti u ostatku sveta.

Eksperti smatraju da će spomenuti Wilderness pružati kombinaciju benzinskog i električnog motora, ali će publika još jednom morati da se zadovolji samo sa CVT menjačem koji će prenositi snagu na sva četiri točka. Dosta nagađanja, ali na sreću do premijere je ostalo još svega desetak dana, do kada ćemo saznati odgovore na mnoga pitanja.

AutoRepublika

(317)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Motorizacija im je zaista „u trendu“ …

S mile

Nisu oni ranije pratili Trendove, terali svoju pricu, podlednjih godina rade na dizajnu i kvalitetu enterijera, ali su mali da bi pratili trendove motorizacije, valjalo bi da se udruze s nekim jacim….

Imak imaju svoju harizmu, steta bi bilo da ne uspeju