1. Home
  2. Vesti
  3. Subaru Outback Wilderness u Americi od 37 hiljada dolara
Subaru Outback Wilderness u Americi od 37 hiljada dolara
3

Subaru Outback Wilderness u Americi od 37 hiljada dolara

293
3
Podelite sa prijateljima:

Za brend koji je poznat isključivo po vozilima sa pogonom na sva četiri točka, Subaru u svojoj ponudi ima iznenađujuće malo ekstremnih terenaca. Pričamo o vozilima koja bi mogla stati rame uz rame s legendama kao što su Jeep Wrangler ili Toyota Land Cruiser, a to bi se uskoro moglo promeniti kada svetlost dana ugleda Wilderness izdanje modela Outback.


Outback je originalno debitovao sredinom devedesetih godina prošlog veka kao karavansko izdanje limuzine Outback i jedan je od retkih uspešnih modela u takvoj kategoriji u Americi. Protekle godine je prodato 153.290 primeraka, a mnogi ga zapravo i ne smatraju karavanom, već krosoverom zahvaljujući relativno visokom klirensu.

I po čemu se Wilderness onda razlikuje od svakog drugog Outbacka? Pa baš po klirensu, gde je umesto standardnih 22,1 centimetara visina odignuta na 240 milimetara. Samim tim, terenske mogućnosti su izuzetno bolje i pvaj Subaru bi trebalo da bude u stanju da savlada značajno ekstremnije uslove od običnih.

Zatim dolazimo i do 17-inčnih felni sa pneumaticima marke Yokohama, model Geolander, a doživalj je dopunjem agresivnijim branicima i boljom zaštitom sklopova koje je moguće zakačiti na lošim terenima, odnosno boljom protekcijom podvozja. Na taj način Subaru je svima stavio do znanja da je spreman da se takmiči sa velikim igračima i privuče kupce koje su pre japanske marke, isključivo vozili Jeep.


S mehaničke strane, samo jedan motor je opcija. Umesto 2,5-litarskog benzinca koji možemo da pronađemo ispod haube standardnog Outbacka, Wilderness pokreće 2,4-litarski turbobenzinac. Razvija 260 „konja“ i maksimalnih 376 Nm obrtnog momenta, a snagu prenosi na sva četiri točka preko CVT menjača.

Za kraj japanski proizvođač vozila je najavio i cene. Dok je za osnovni Outback potrebno izdvojiti 26.945 dolara, Wilderness će vas koštati 36.995 „zelembaća“. On i dalje nije najskuplji karavan u ponudi, pošto su one luksuznije verzije poput Limiteda XT i Touringa XT za nekoliko hiljada dolara skuplje.

AutoRepublika

(293)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

Like 😉

BB

Nije da mi se nešto sviđa ali kad vidim kakve su tamo cijene onda vidim da je tamo daleko lakše doći do novog auta nego u raju zvanom Evropa (a i mi „barbari“ zajedno sa njom…

moron

Odavno nisam video nešto što mi je spolja ovako ružno. Šta ima veze što je terenska verzija? Pa, ima i Jeep terenske verzije svojih raznih modela ( paket Trailhawk ), pa nisu rugobe.
Čak i aktuelni Outback mi je spolja teška kičerica, jer na njemu ima nabacana tona neke hrom plastke i lajsni.
Kako može toga dosta da se „nabaci“ od tih lajsni, a da to ipak bude skladno, može da se vidi na nekim evropskim modelima.
Unutra mi je ovaj Subaru i „pomozi Bože“ mada mi je onaj centralni tablet predimenzioniran