1. Home
  2. Vesti
  3. Šef Toyote nezadovoljan novim GR86
Šef Toyote nezadovoljan novim GR86
0

Šef Toyote nezadovoljan novim GR86

319
0
Podelite sa prijateljima:

Akio Tojoda, šef japanske marke, navodno je odložio premijeru novog sportskog modela i vratio automobil u fazu razvoja. Isprva je bilo planirano da ovaj četvorotočkaš bude predstavljen krajem tekuće godine, ali bi sada to trebalo da se odigra u poslednjem kvartalu 2022. 

Kako pišu japanski stručni mediji, Tojoda je lično isprobao prototip novog GR86 i utvrdio da se vozilo ponaša isuviše „kao Subaru“. Podsetimo, GR86 i Subaru BRZ su praktično klonovi, što je postala uobičajena stvar u modernoj automobilskoj industriji. Ipak, prvi čovek Toyote traži da GR86 bude dovoljno drugačiji od bratskog vozila iz Subarua.

Stoga će inženjeri dodatno poraditi na transmisiji, kao i na agregatu, a Akio Tojoda voljan je da da dovoljno prostora za manevrisanje kako bi finalni proizvod odgovorio na visoka očekivanja koja postoje kada se govori o ovom modelu.

Podsetimo, Subaru je krajem prošle godine predstavio novu generaciju BRZ-a na koju bi trebalo da se ugleda Toyota GR86. Jedna od glavnih zamerki na račun prve iteracije je bio i nedovoljno potentan agregat, pa su Japanci ugradili moćniji, za koji kažu da se savršeno slaže s novom šasijom.

U pitanju je atmosferski benzinac s 4 cilindra sa radnom zapreminom od 2,4 litra. Razvija više od 230 konjskih snaga, uz najviši obrtni moment od 249 njutn metara. To je za više od 30 “konjića” i 44 njutn metara, impresivniji rezultat nego kod modela koji menja.

Dakle, teško je da će Toyota moći da postigne drastično bolji rezultat od ovoga kada je reč o unapređivanju pogonskog sklopa. Subaru je ostao veran tradicionalnoj postavci “motor napred – pogon nazad”, a kupci će moći da biraju da li će automatski ili ručni menjač. U oba slučaja, imaće na raspolaganju šest stepeni prenosa.

AutoRepublika 

(319)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments