1. Home
  2. Vesti
  3. Hennessey je rasprodao Venom F5
Hennessey je rasprodao Venom F5
0

Hennessey je rasprodao Venom F5

303
0
Podelite sa prijateljima:

Skupoceni superautomobili idu kao ‘alva. 

Američka marka predstavila je serijsku varijantu modela Venom F5 u decembru 2020. godine. Tada je bilo saopšteno da će biti napravljeno svega 24 primerka, kao i da su otvorene narudžbine za prvih 12 vozila. Na nedavno održanoj manifestaciji u Pebl Biču, Hennessey je predstavio dva prva prodata superautomobila F5.

Navode da su nakon ovog debija otvorili knjigu narudžbina za preostalih 12 jedinica koje su se rasprodale evo već za nekoliko dana. „To što smo rasprodali F5 je velika čast za nas, ali je to tek početak putovanja. Proizvodnja je već počela i trajaće sve do 2023. godine kada će biti isporučen poslednji primerak“, rekao je Džon Henesi, prvi čovek istoimene kompanije.

„Bilo je ogromno zadovoljstvo izlagati u Pebl Biču uz velikane poput Bugattija, Koenigsegga, Lamborghinija, Ferrarija“, istakao je srećni Džon Henesi. On je dodao da ovo nije kraj priče o F5, te da će nastaviti da se radi na usavršavanju ovog vozila.

Podsetimo, Hennessey Venom F5 je jedan od pretendenata za titulu najbržeg serijskog automobila, odnosno onog koji može da postigne najveću brzinu. U teoriji, ovaj superautomobil kadar je dostigne čak 500 km/h, ali to do sada nije dokazano u praksi.

Hennessey F5 koristi mamutski 6,6-litarski twin-turbo V8 motor koji dostavlja gotovo neverovatnih 1.842 ks i 1.617 Nm. Tako je F5 postao najsnažniji serijski SUS automobil.

Pitate se koliko ovo „čudo“ košta? Ovakve brojke moraju se debelo platiti – cena primerka bez opcionalne opreme iznosi 2,1 milion američkih dolara.

AutoRepublika 

(303)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments