1. Home
  2. Vesti
  3. I Honda izbacila dizel iz ponude u Velikoj Britaniji
I Honda izbacila dizel iz ponude u Velikoj Britaniji
2

I Honda izbacila dizel iz ponude u Velikoj Britaniji

224
2
Podelite sa prijateljima:

Izgleda da izgnanstvo dizelaša u Zapadnoj Evropi počinje upravo sa Velikom Britanijom. 

Nakon vesti da je Mazda 6 rekla zbogom „naftašima“ na Ostrvu, a potom i potvrde da će niz Renaultovih modela učiniti isto, sada stiže informacija da je i Honda preduzela ovaj drastičan korak.

No, japanska marka je to učinila tiho i bez veliko pompe. Poslednji model Honde sa dizel motorom koji je bio dostupan britanskim kupcima jeste SUV HR-V. Sada je i ovaj automobil ostao bez ovakvog tipa agregata, te je Honda i zvanično rekla zbogom dizel pogonskim jedinicama u Velikoj Britaniji.

Umesto dizelaša, alternativa se traži u hibridnim pogonskim sklopovima. Očekuje se da Honda preduzme slične korake i u ostatku Evrope, s tim da je pitanje da li će se dizel zadržati u ponudi za tržišta u razvoju.

U zvaničnom saopštenju za javnost stoji da je japanski brend rešen da ubrza svoj proces elektrifikacije za Stari kontinent. „Svi automobili namenjeni evropskom tržištu biće elektrifikovani do kraja 2022. godine. Planiramo da se proizvodnja dizel motora za ovaj region završi do 2022. godine“, stoji u Hondinom saopštenju za javnost.

Dakle, hibridi će igrati veliku ulogu u budućnosti ovog proizvođača, ali će i EV modeli imati svoje mesto u portfoliju. Nakon premijere simpatičnog gradskog mališana Honda e, očekuje se dolazak električnog krosovera koji će koristiti istu platformu kao i pomenuti baterijski model.

AutoRepublika 

(224)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
J4ZZ3R

Da je dao Bog da se nikad nije mrcila sa dizelom 🙂

Balkanboj

Da sam i gledao Hondu da kupim to bi bio benzin ⛽. Poželjno type R.
Honda i dizel ne idu u istoj rečenici.