1. Home
  2. Vesti
  3. Škoda isporučila 1.000.000. SUV
Škoda isporučila 1.000.000. SUV
0

Škoda isporučila 1.000.000. SUV

270
0
Podelite sa prijateljima:

Škoda se uključila u SUV segment 2009. sa interesantnim modelom Yeti, da bi nakon toga plasirala na tržište 684.500 jedinica svog prvenca s povišenim klirensom.

Yeti se od prošle godine više ne proizvodi, a gami su se u međuvremenu pridružili Kodiaq i Karoq, koji je praktično Yetijev duhovni naslednik, a već je prodat u 87.800 primeraka. Veći Kodiaq je u ponudi i u verziji sa sedam sedišta, a do sada je pronašao 215.700 novih vlasnika.

Novajlija pod imenom Kamiq je namenjen za kinesko tržište, a od premijere u aprilu, na Salonu automobila u Pekingu, prikupio je 12.000 porudžbina. Sve to je doprinelo sjajnom dostignuću češke marke, koja je proizvela svoj 1.000.000. SUV.

Model slavljenik je Karoq u Ambition paketu opreme i smaragdno zelenoj boji, a sišao je s proizvodne linije u Kvasiniju. Pogoni ga 1,5-litarski turbo benzinac sa 150 ks, uparen s DSG menjačem. Ovaj kompaktni krosover je već isporučen svom vlasniku iz Španije.

Škoda SUV modele ne proizvodi samo u matičnoj Češkoj Republici, već takođe u Kini i Rusiji. Takođe, privremeno sklapa Karoq u Nemačkoj, da bi se ispoštovala velika potražnja. Ovaj SUV C segmenta će biti proizvođen, u najmanju ruku, do kraja dekade u Volkswagenovoj fabrici gde se vrši bojenje karoserija za Fabiju. Reč je o istom pogonu o Osnabriku, gde se proizvode Tiguan i Porsche Cayman, a u program ulazi i T-Roc kabriolet 2020.

Škoda će zvanično proširiti svoj SUV portfolio na predstojećem Salonu automobila u Ženevi sledeće godine, kada će se publici pokloniti serijska verzija Vision X koncepta. Doći će u formi krosovera B segmenta, i praktično će biti sestrinski model SEAT Arone i VW T-Crossa.

U međuvremenu, prvi SUV kompanije sa RS oznakom će imati premijeru početkom oktobra na Salonu automobila u Parizu, gde ćemo videti uživo Kodiaq RS, odnosno najbrži SUV sedmosed na Nirburgringu.

 

(270)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments