1. Home
  2. Vesti
  3. Procurile slike „nove“ Kije Picanto
Procurile slike „nove“ Kije Picanto
4

Procurile slike „nove“ Kije Picanto

295
4
Podelite sa prijateljima:

Kia je sa svojim najnovijim modelima usvojila napadniji jezik dizajna, počevši od aktuelnog Sportagea. Ovo je još očiglednije u slučaju Kije Picanto za 2024. godinu, za koju se priprema drugi fejslift. Aktuelna generacija Picanta je lansirana 2017. godine i dobila je ažuriranje 2020. godine. Kia želi da smanji troškove tako što će nastaviti sa istim modelom nakon planiranog roka. Osveženi Picanto je i dalje isti automobil, ali dolazi sa agresivnim redizajnom sa ciljem da ostane svež u narednim godinama.

Razvijanje novog modela u ovom segmentu je skupo, a troškove je teško nadoknaditi, posebno zato što su količine relativno male na trenutnom opadajućem tržištu. Kupci su takođe popustljiviji i ne očekuju da će novi automobil biti potpuno nov ispod lima sve dok i dalje izgleda sveže i sadrži najnoviju info-zabavnu tehnologiju. To je upravo ono što Kia želi sa drugim osvežavanjem Picanta, i, sudeći po izgledu novog modela koji je procurio na društvenim mrežama, ostaviće snažan utisak.

Dizajn ažuriranog modela u velikoj meri je pozajmljen od Sportagea, iako vertikalni farovi i donja rešetka podsećaju na EV9. Zadnji deo je postao mnogo atraktivniji sa redizajniranim zadnjim svetlima povezanim LED svetlosnom trakom. Budući da je ovo oprema GT-line, Kia nije štedela na trikovima, uključujući lažni zadnji difuzor, kako bi Picanto izgledao sportskije nego što jeste. Čini se da se paneli karoserije nisu promenili, što se već očekivalo.

Promene u unutrašnjosti kabine su male, a najvažnija je digitalna instrument tabla koja se deli sa drugim Hyundaijevim i Kijinim modelima. Obično ovo kombinuje 4,2-inčni ekran sa digitalizovanim meračem brzine i obrtomera. Multimedijalni ekran od 8,0 inča je identičan onom iz 2020. godine, iako izgleda da slika otkriva novu grafiku. Kia se uzdržala od ugradnje većeg ekrana u svoj početni model jer je pokušavala da zadrži troškove pod kontrolom.

Ispod haube se očekuju iste pogonske jedinice, verovatno sa nekom vrstom elektrifikacije za snažniji jednolitarski trocilindrični motor sa turbopunjačem. 1,25-litarski atmosferski četvorocilindrični motor će biti ugrađivan sve dok novi propisi o emisiji ne stupe na snagu 2027. godine, dok atmosferski jednolitarski motor zaokružuje ponudu.

U zavisnosti od opreme i tržišta, Kia Picanto 2024 će imati nekoliko sistema pomoći vozaču, uključujući pomoć pri zadržavanju trake, praćenje mrtvog ugla i upozorenje na poprečni saobraćaj pozadi. Autonomno kočenje u nuždi (AEB) i upozorenje na prednji sudar su standardne karakteristike u celoj liniji.

AutoRepublika

(295)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

E bas je pikantna! 😂 Izgleda da je prednji deo Radio Dizajner Kamiona.

Bungi

Evo ponavljam kao tropski papagaj, bumerang svjetla uništavaju eleganciju a u tri dimenzije prave estetski haos.

moron

Jako mi se dopada. Baš. Oblikom. Detaljima. Sve.
Da li je isti dizjaner crtao Sportage i ovo ?

igi

Ja bih samo dodao nešto na bokovima, previše su prazni u odnosu na prednje i zadnje bravure. Recimo, erbampovi sa Sitroena bi mu legli 🙂