1. Home
  2. Prezentacije
  3. Changan Uni-V će biti prvi putnički automobil u porodici
Changan Uni-V će biti prvi putnički automobil u porodici
2

Changan Uni-V će biti prvi putnički automobil u porodici

385
2
Podelite sa prijateljima:

Inovativna Changanova serija Uni se postepeno popunjava. U postavi su već krosover s oznakama Uni-T i Uni-K, dok stižu najave za skoro lansiranje i putničkog automobila nazvanog Uni-V. Prve fotografije očekivanog novajlije su se pojavile na globalnoj mreži juče, i može se konstatovati da je ovaj pulen marke Changan, veoma prijatnog stila.

Interesantno je da kineski konstruktor prikazani četvorotočkaš klasifikuje kao limuzinu, iako je ovde rep vozila veoma kratak i čini se da bi se Uni-V pre mogao smesti u kategoriju liftbek modela, a ne sedana.

Uostalom, kao što je to viđeno kod familije, to jest krosovera s nalepnicom Uni, novi putnički automobil kombinuje karakteristični dizajn s rešetkom hladnjaka bez okvira (rama), uskim farovima, naglašenim i utisnutim bokovima, kao i ručicama za otvaranje vrata koje, kada su u bazičnom položaju, ne odstupaju od linije panela na karoseriji.

Razvojni tim se potrudio da novom sedanu, hajde da usvojimo želju Kineza, Uni-V daruje što više sportski stil, pa se to ogleda i u kreaciji blatobrana, izabranim felnama prečnica 18 cola, velikom difuzoru u zadnjem braniku. Od sportskog imidža ništa bez velikih, preglomaznih završetaka izduvnih cevi.

Changan Uni-V je u smislu gabarita, veoma blizak češkom modelu Octavia, pa tako junak naše priče u dužinu dobacuje do 4.680 milimetara, u širinu do 1.838 mm, dok je visok 1.430 mm. Između osovina se prostire površina duga 2.750 mm, spram 2.686 mm koliko pokriva pomenuta Škoda.

Sudeći po tome što se na fotografijama da zapaziti prisustvo radara u braniku, novi model će nuditi i adaptivni tempomat, ili čak i neki napredniji sistem poluautonomne vožnje, što je već bilo najavljeno za krosover Uni-T.

Nisu objavljene fotografije iz putničke kabine koja tako, još uvek ostaje misterija za nas. Veoma su oskudne i informacije u pogledu tehničkih specifikacija. Ipak, tu znamo da će bazičnu verziju pokretati turbobenzinac zapremine 1,5 litara sa 188 konjskih snaga. Najviša brzina uvodnog izdanja iznosi 205 km/h. Kasnije bi se moglo očekivati da ponuda pogonskih sklopova uključi i dvolitarski četvorocilindraš.

Puna premijera limuzine Changan Uni-V će biti upriličena na novembarskom Salonu automobila u Gvangžuu, dok je početak prodaje na matičnom, kineskom tržištu najavljen za uvodni deo 2022. godine.

AutoRepublika

(385)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Slavko

Lici na A7.

Bungi

Tačno.Pozadi ima svjetla od Kie. Napred je nekako sav Tojota Kamri.Od svakog po malo.