1. Home
  2. Vesti
  3. Opel Crossland X na tečni naftni gas
Opel Crossland X na tečni naftni gas
4

Opel Crossland X na tečni naftni gas

521
4
Podelite sa prijateljima:

Oni koji su vole da „uštede“ a nisu ljubitelji dizela, dobijaju sada lepu alternativu.

Reč je o Opel Crosslandu X, „blizancu“ Peugeota 2008, koji u ponudu ulazi sa 1,2-litarskim motorom, koji kao pogonsko gorivo koristi tečni naftni gas. Sa 82 ks, trocilindarski motor je uparen isključivo sa petostepenom menjačkom kutijom i skrojen je za štedljive kupce. Doduše, Opel nije objavio brojke koje se tiču performansi, ali s obzirom na snagu i gorivo, štednja je sigurno ispred brzinskih atributa.

U TNG režimu, Opel Crossland X će u gradskoj vožnji trošiti 8,4 litra, na otvorenom putu 6,0 litara i 6,9 litara u kombinovanom ciklusu. Kada se prebaci na benzin, mali krosover „guta“ 6,8 litara u grad, 4,5 litara na otvorenom putu i 5,4 litra kombinovano, uz emisiju CO2 od 123 g/100 km.

Sa napunjenim rezervoarima (TNG 36 litara), Crossland X može da pređe 1.300 kilometara po NEDC-u.

Opel je takođe naglasio da je razvio novi, elektronski sistem sa više ventila koji poboljšava ekonomičnost u poređenju sa aktuelnim modelima koji koriste TNG, zahvaljujući optičkom senzoru, instaliranom u rezervoaru, koji bolje meri preostalo gorivo. Da bi osigurali izdržljivost motora, inženjeri su pojačali ventile i prstenove sedišta ventila.

Još jedna razlika između regularnog Crossland X modela i nove verzije je dodatna LED dioda u klasteru instrumentacije, koja ostaje upaljena dok je krosover u TNG režimu, a automatski se gasi kada dođe do prebacivanja na benzin.

U Nemačkoj, cena startuje od 21.200 evra, pa do 22.400 evra.

 

(521)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Mališa

36l TNG-a na 1300 km ?!?
Potrošnja 2.38 l / 100 km.
Ili je greska ili priča za malu decu!

Balkanboj

Biće da su sabrali zbirno, benzin + tng = 1300km.

Zvezdan Božinović

Pa lepo piše „sa napunjenim rezervoarima….“ Dakle, to je autonomija uz korišćenje svih raspoloživih energenata (benzin i gas).

Slavko

Da nije to malo mnogo para za 1.2?