1. Home
  2. Vesti
  3. BMW serije 3 GT se seli u seriju 4 i dobija čisto električni pogon
BMW serije 3 GT se seli u seriju 4 i dobija čisto električni pogon
0

BMW serije 3 GT se seli u seriju 4 i dobija čisto električni pogon

207
0
Podelite sa prijateljima:

Bavarski protivnik Tesla Modela 3 na vidiku.

BMW serije 5 Gran Turismo doživljava tranziciju u seriju 6 u novoj generaciji, a po najnovijim izveštajima, slično će se desiti seriji 3 GT, koja će se pridružiti porodici serije 4. Ono o čemu se takođe šuška je da će bavarski „lifback“ biti promovisan u čisto električno vozilo manje od godinu dana nakon oficijelnog predstavljanja konvencionalnog modela 2019.

Serija 4 GT sa nultom emisijom će biti direktan protivnik Tesla Modela 3 i imaće autonomiju od najmanje 500 kilometara. Za to će ovom BMW-u biti neophodna baterija od 90 kWh, ali to bi moglo da padne na 70 kWh zbog napretka tehnologije.

Što se performansi tiče, BMW želi da potpuno električna verzija serije 4 GT bude performantna poput današenjeg 335d xDrive modela, što znači da bi sprint do stotke trebalo da bude u okviru 5 sekundi, uz maksimalnu brzinu od 250 km/h.

Glasine takođe govore da će promovisanje serije 4 GT označiti kraj Gran Coupe verzije, kao što će serija 6 GT navodno ukinuti seriju 6 Gran Coupe. Razlog je navodna loša prodaja, što baš i nije tačno jer je reč o najpopularnijem modelu u porodici. Na njega se odnosi 54 odsto prodaje serije 4 na globalnom planu.

(207)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments