1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes gasi ponudu skoro svih V8 motora za Amerikance za 2022. godinu
Mercedes gasi ponudu skoro svih V8 motora za Amerikance za 2022. godinu
0

Mercedes gasi ponudu skoro svih V8 motora za Amerikance za 2022. godinu

266
0
Podelite sa prijateljima:

Odstrel velikih motora je navodno neophodan zbog problema u funkcionisanju lanca nabavke.

Od ranije je bilo poznato da će iz ponude za narednu modelnu godinu biti izostavljen model Mercedes-AMG GT R, i ta vest je došla od samog proizvođača. Ali, izgleda da je to samo mali delić šire priče, ako je suditi po objavi na Redditu, koju je potpisao korisnik bsw1234, a što bi trebalo da bude utemeljena tvrdnja, zbog zahteva uredništva Reddita da se ovakve najave dokumentuju.

Dakle, kako piše na ovoj temi, skoro svi Mercedesovi modeli koji su pogonjeni V8 motorima, uključujući u to pobrajanje i sve modifikacije potpisane od strane divizije AMG, biće izostavljene iz ponude za sledeću godinu u Americi. Ovakvom ishodu su kumovali globalni problemi u lancima snabdevanja.

Evo i liste modela na koju se najava odnosi: AMG C63, AMG GLC 63, AMG E63, GLE 580, AMG GLE 63, AMG GLS 63, GLS600 Maybach, G550 i AMG G63. Pokolja su, navodno pošteđeni jedino modeli S580 i S580 Maybach.

U delu teksta objave, korisnik Reddita se potrudio da pokuša da objasni: „Mercedes-Benz AG je usmerio pažnju na usklađenje s raznovrsnim eksternim i internim zahtevima, kao i na harmonizaciju s okolnostima koje donose još nekoliko faktora, uključujući, ali i ne ograničavajući se i na izazove organizacije lanaca snabdevanja za proizvodni portfolio koji se nudi na američkom tržištu.“

Ipak, navedenu objavu još uvek treba doživljavati kao glasinu, sve dok ne bude zvanično potvrđena od strane same kompanije, ako naposletku do toga ikada i dođe.

Ono što je ostalo potpuno u magli, tiče se vremena trajanja ove obustave ponude modela s V8 motorima. Pretpostavka je da se radi samo o iznuđenom, privremenom potezu uprave luksuzne marke, iako je već ranije povrđeno da će model AMG C63 biti „žrtva“ takozvanog downsizinga, zahvaljujući čemu će dobiti hibridni pogonski sklop u čijem srcu će se naći četvorocilindarski benzinski motor.

Kako bilo, u narednih nekoliko dana se očekuje da više pojedinosti postane dostupno, s ovom temom u vezi. Opcija za kupce pobrajanih modela je i kontaktiranje osoblja u izložbeno-prodajnim salonima, gde bi trebalo da budu dostupne pouzdane informacije.

AutoRepublika

(266)

Podelite sa prijateljima:
tags:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments