1. Home
  2. Vesti
  3. Kia predstavila ažurirani K9 (FOTO)
Kia predstavila ažurirani K9 (FOTO)
0

Kia predstavila ažurirani K9 (FOTO)

321
0
Podelite sa prijateljima:

Južnokorejska marka prikazala je osveženo izdanje perjanice tog brenda modela K9 odnosno K900 kako mu je naziv na nekim tržištima. 

Varijanta koja je predstavljena zapravo je namenjena domaćem, korejskom tržištu, dok će „globalni“ model imati svoju premijeru nešto kasnije. No, ne očekuju se nekakve velike promene, a i ovaj pridev globalni nema više istu težinu, jer je Kia potvrdila da će zbog slabe potražnje K9 izostati sa američkog tržišta.

Kia je poprilično izmenila izgled ovog sedana. Anfas je gotovo potpuno drugačiji – tu je nova, dosta uža svetlosna grupa sa drukčijim potpisom. Prednjim delom vozila dominira ogromna rešetka, poprilično veća od one kod nekadašnjeg vozila.

Korejci su promenili i izgled felni od 19 cola, a izmena je bilo i na zadnjem delu automobila. Ovde je svetlosna grupacija sada spojena LED trakom koja se prostire celom širinom četvorotočkaša.

Mnogo manje toga je evoluiralo u kabini predstavljene limuzine. Osim novog logoa na volanu i većeg ekrana za kontrolu informativno-zabavnog sistema (sada dijagonala od 14,5 inča nekad „samo“ 12,3), nema nekih uočljivijih promena.

Kia je ipak unapredila softver kod ovog ažuriranog vozila. Tako novi sistem može koristiti prepoznavanje vozača putem otiska prsta, i odmah podesiti sve kako je taj vozač ranije memorisao. Pres zvaničnici južnokorejske marke navode i da se posebno poradilo na zvučnoj izolaciji unutar automobila, te da su sada postavljena deblja stakla.

Iako se očekivalo da će biti ponuđeno, vazdušno ogibljenje ostalo je nedostupno za K9. Umesto toga, koristiće se sistem iz bratskog Genesisa gde kamera i radar očitavaju stanje druma ispred automobila i šalje informacije centralnoj kompjuterskoj jedinici koja dodatno učvrsti ili omekša ogibljenje.

Kia je na domaćem tržištu iz ponude izbacila V8 agregat i računa na uspeh šestocilindarskih motora. Reč je o 3,8 GDI i 3,3 T-GDI pri čemu prvi razvija 315 ks, a potonji 370 ks. Obe pogonske jedinice su uparene sa osmostepenim automatskim menjačem, a snaga se može slati samo na zadnje ili na sva četiri točka, u zavisnosti od odabrane varijante modela.

Osveženi K9 će u Južnoj Koreji imati početnu cenu od 51.000 dolara, a prodaja je počela pre nekoliko časova.

AutoRepublika 

(321)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments