1. Home
  2. Vesti
  3. Honda razvija novu generaciju čvrstih baterija
Honda razvija novu generaciju čvrstih baterija
1

Honda razvija novu generaciju čvrstih baterija

188
1
Podelite sa prijateljima:

Honda razmatra proizvodnju baterija nove generacije u čvrstom stanju, predviđene za električna vozila.

„Radimo na istraživanju u oblasti čvrstih baterija“, saopštio je Teruhiko Tatebe, portparol kompanije. „U ovom momentu ih ne razvijamo u saradnji sa nekim drugim proizvođačem automobila.“

Kyodo News je izvestio danas da Honda i Nissan razvijaju čvrste baterije za električna vozila, a Nissan nije bio dostupan za komentar.

Sve strožija regulativa u vezi sa emisijom izduvnih gasova prisiljava proizvođače automobila da se prebacuju na električne modele, uključujući i one pogonjene elektricitetom iz baterija. Ono što je imperativ je da automobili „na struju“ obezbede veću voznu autonomiju i brže punjenje, i to sve po nižoj ceni od litijum-jonskih baterija.

Proizvođači automobila, uključujući Toyotu i Volkswagen, takođe razvijaju baterije u čvrstom stanju, koje pružaju veći kapacitet i bezbednije su od konvencionalnih litijum-jonskih jedinica, zamenjujući njihove tečne elektrolite čvrstim provodnicima.

Ranije u toku ovog meseca, Toyota je saopštila da razmatra zajednički razvoj nove generacije baterija sa Panasonicom, da bi se podelili visoki troškovi razvoja. Japanski proizvođač planira da ima spremne baterije početkom 2020-ih, i naglasio je značaj ubrzavanja razvoja, jer i konkurencija „daje gas“ na ovom planu.

 

(188)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Daj Bože da jednoga dana uspeju značajno da snize proizvodnu cenu „bakterija“, uz neku veću autonomiju, brže punjenje …
Možda tada i sami „strujomobili“ budu praktičniji, budu imali razumniju cenu i generalno postanu „dobra kupovina“. Do tada (ako se to ikada desi ), „strujomobili“ su za mene sve, samo ne poželjni.