1. Home
  2. Vesti
  3. Ovako izgleda prodajni miks Peugeota 208 na matičnom tržištu
Ovako izgleda prodajni miks Peugeota 208 na matičnom tržištu
1

Ovako izgleda prodajni miks Peugeota 208 na matičnom tržištu

342
1
Podelite sa prijateljima:

“Lavić” će po svemu sudeći ove godine biti bestseler u Francuskoj, a odlično se kotira i u Evropi.

U razdoblju od januara do jula Peugeot 208 je u Francuskoj upisao 53.913 registracija i ostavio iza sebe veikog rivala iz Renaulta (Clio – 50.640).

Pa, koje motore kod 208-ice preferiraju kupci u Francuskoj? Najprodavaniji je 1,2-litarski benzinac sa 100 ks i šestostepenim manuelnim menjačem sa učešćem od 29%. Sa 19% slede dizelaš 1,5 BlueHDi kao i električno izdanje!

Za 1,2 PureTech/100 sa osmostepenom automatskom transmisijom odlučilo se 16% potrošača, dok 17% radije bira 1,2 PureTech/75 sa ručnim petostepenim menjačem.

Dakle, zanimljivo je da električna varijanta ima ovako dobru prodaju. Šta više, tokom prvih šest meseci ove godine dostavljeno je više od 9.100 jedinica “strujne” 208-ice, a od nje su bili bolje plasirani samo Renault Zoe i Tesla Model 3.

Kada je reč o paketima opreme, Francuzi postupaju racionalno, te je najpopularniji Style, odnosno sredina ponude, sa 23%, slede GT uz 18%, zatim Allure (17%) i Allure Pack (10%).

Od opcionalne opreme (tamo gde nije deo izabranog paketa), “trikolori” najčešće biraju ključ slobodne ruke, zatim kameru za vožnju unazad, te navigaciju odnosno displej od 7 inča.

Peugeot već neko vreme ne nudi opciju indukcionog punjenja mobilnih telefona, sve zbog hroničnog nedostatka poluprovodnika.

Naš kolega Perica je testirao nekolicinu izdanja 208-ice. Od najprodavanije benzinske varijante sa 100 ks, preko dizelaša 1,5 BlueHDi i benzinca od 130 „grla“, pa sve do potpuno električne verzije.

AutoRepublika 

(342)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Učešće najprodavanijeg 1,2T sa 100 ks i 6MT je impresivno za taj segment.
U neka ne tako davna vremena kod nekog ranijeg Golfa je bio najprodavaniji 1,4 sa 80 ks.