1. Home
  2. Vesti
  3. Renault se nada da nakon 2035. godine neće postojati samo električni automobili
Renault se nada da nakon 2035. godine neće postojati samo električni automobili
4

Renault se nada da nakon 2035. godine neće postojati samo električni automobili

296
4
Podelite sa prijateljima:

Francuska marka se uzda da će nakon pomenutog roka biti moguće vršiti prodaju i hibridnih vozila.

Već smo izvestili o tome da je Evropska komisija i zvanično predložila da se 2035. godine uvede zabrana prodaje bilo kakvih vozila koja koriste SUS motore. Zemlje koje se snažno oslanjaju na automobilsku industriju već se protive tome, s tim da se čini da su Francuska i Nemačka najglasnije.

Luka de Meo, prvi čovek Renaulta, odbio je da govori na temu kada bi ovaj brend mogao da pređe u potpunosti samo na električne automobile. Takav potez već je najavila nekolicina marki, kao što su Fiat, Opel, Ford (za evropsko tržište), Mini, Volvo…

De Meo je u razgovoru sa francuskim novinarima istakao da se nada i da će nakon 2035. godine biti moguća prodaja hibridnih vozila. “Meka i postepena tranzicija bila bi mnogo bolja za čitav sektor”, istakao je šef Renaulta.

Već je poznato da ovaj proizvođač sprema velika ulaganja u elektrifikaciju, ali ne samo u razvoj novih električnih modela, već da investiraju i u hibridne automobile, koji već čine dobar deo Renaultove game.

Šta više, Renault radi na stvaranju novog trocilindarskog agregatata – 1,2 TCe, koji bi se koristio kao SUS komponenta kod budućih hibrida. Francuski novinari veruju da su hibridi važni za Renault grupu pre svega zbog Dacije, jer bi ona trebalo da se u bližoj budućnosti oslanja upravo na njih.

De Meo je dodao i da kupci ne dočekuju sa oduševljenjem sve stroža emisiona pravila jer se odražavaju na ponudu vozila. “Električni automobili su i dalje preskupi, a cena novih SUS model skače zbog raznih sistema za filtraciju izduvnih gasova”, zaključio je izvršni direktor Renaulta.

AutoRepublika 

(296)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
YugoFlorida

Realno, u pravu je. Odbacivanje motora s unutrašnjim sagorevanjem definitivno je ishitrena odluka, a najbolji stav po tom pitanju, po meni ima Bosch koji kaže da su fosilna goriva stvar prošlosti, a ne SUS motori.
Mada, što se tiče porasta cena, verujem da će se većina privatnih kupaca okrenuti polovnjacima, jer su cene pojedinih novih modela zaista nerazumne. Pre otprilike 10 godina, između 10 i 15 hiljada evra mogao se kupiti auto Golf klase, dok danas isti novac kupuje model iz klase niže.

Djordje Pesic

Postoji mali problem. Ako se svi okrenu polovnjacima, nece ih ni biti, jer da bi se mogli kupovati polovnjaci, moraju se kupovati i nova kola, koja ce postati polovna.

moron

Nadam se i ja …
Što kažu – „Nada umire poslednja …“

Gromobran

Sve je to šarena laža. Mislim na „zelene“ automobile.
Ovamo tobože brinu za ekologiju a uporedo pokreću program putovanja u svemir. Tsj space taxi sigurno će raditi na akumulatore.
Čovečanstvo nikada neće sazreti da bi shvatila da je koristoljublje iznad svih drugih interesa.