1. Home
  2. Vesti
  3. Kineski automobili sve popularniji u Australiji
Kineski automobili sve popularniji u Australiji
2

Kineski automobili sve popularniji u Australiji

300
2
Podelite sa prijateljima:

Kineske marke dolaze do sve većeg broja kupaca u Australiji. 

Tako se u februaru brend MG uspeo probiti do deset najprodavanijih marki u ovoj zemlji. MG je stigao do 3.017 registracija, što je bilo dovoljno za osmu poziciju među najpopularnijim automobilskim brendovima u toj državi tokom prethodnog meseca. Uspeh je još veći kada se zna da je iza sebe ostavio globalne velikane poput Volkswagena i Nissana.

Nije samo MG ostvario rast prodaje i to od 160%, već su to učinili i drugi kineski brendovi prisutni u Australiji. GWM (nekadašnji Haval i Great Wall) uvećao je broj isporuka za 170%, dok je LDV upisao uvećanje od 79%.

Kineske marke uspele se da drugi mesec u nizu nadmaše američke i nemačke brendove u Australiji. Tako je tokom februara u toj državi prodato ukupno 5.013 vozila koja su stigla iz Kine naspram 3.370 iz Nemačke. Kinezi beleže snažan rast u ovoj zemlji već dve godine. U 2020. godini Australijanci su kupili više od 30.000 automobila od kineskih proizvođača. To je rast od gotovo 71% na godišnjem nivou.

Naravno, u Australiji glavnu reč i dalje imaju japanske marke. Tako su u februaru brendovi iz Japana upisali 29.438 registracija, daleko više od konkurencije iz drugih država.

Ipak, trend jačanja prodaje kineskih automobilskih kompanija je sve izraženiji. Na pomolu su velike promene.

AutoRepublika 

(300)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matori

Mož’ biti da su pomalo besni na one koji su im ukinuli domaćeu proizvodnju.

s mile

Zašto da ne, postigli su nivo kvaliteta, neki, imaju verovatno konkurentne cene, samo garancija i servis ako je pokriveno.
Bilo bi dobro da se neki kineski brend probije u evropi, ali da pokrije servis i garanciju.