1. Home
  2. Vesti
  3. Aston Martinov električni Rapide biće snažniji od verzije sa V12 agregatom
Aston Martinov električni Rapide biće snažniji od verzije sa V12 agregatom
0

Aston Martinov električni Rapide biće snažniji od verzije sa V12 agregatom

140
0
Podelite sa prijateljima:

Rapide E, prvi električni automobil britanskog brenda, biće ujedno i najsnažnija varijanta modela Rapide. 

Konvencionalniji brat pomenutog automobila, Rapide S, koristi 5,9-litarski V12 agregat koji razvija 550 konjskih snaga. Njegov električni pandan na raspolaganju će imati čak 600 konjskih snaga! Rapide E takođe bi trebalo da ubrzava do 100 km/h za manje od četiri sekunde, dok maksimalna brzina iznosi 250 km/h.

Aston Martin navodi da Rapide E može da odvoza krug na Nirburgringu sa „gasom do poda“ bez ikakvih problema kao i da autonomija kretanja iznosi 320 kilometara. Prvi električni automobil ove marke biće napravljen u svega 155 primeraka, a dostava kupljenih automobila počeće u poslednjem kvartalu tekuće godine.

Kao jedan od razloga za malu seriju modela Rapide E, navodi se ekskluzivnost, ali i želja britanskog brenda da bolje ispita teren električnih automobila, i šta je ono što zapravo kupci žele od jednog takvog modela.

Prošle godine na Salonu automobila u Ženevi, šef Aston Martina, Endi Palmer, izjavio je da će ta kompanija samostalno razvijati elektromotore za nadolazeće e-mobile, ali da će baterije ipak kupovati od drugih dobavljača.

AutoRepublika 

 

(140)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments