1. Home
  2. Vesti
  3. Puma je Fordov najpopularniji automobil u Evropi
Puma je Fordov najpopularniji automobil u Evropi
1

Puma je Fordov najpopularniji automobil u Evropi

343
1
Podelite sa prijateljima:

Fordovo kockanje sa plasmanom Pume na Starom kontinentu se u potpunosti isplatilo.

Američki proizvođač je u Evropi u prvom polugođu dostavio 502.667 automobila, što je daleko bolji rezultat nego lane, kada je tokom polovine godine isporučeno manje od 100.000 jedinica.

Krosover Puma je ubedljivo najprodavaniji model Forda na ovom prostoru. Puma je tokom nedavno okončanog polugodišta stigla do 83.246 kupaca, što je vrlo dobar rezultat za ovaj četvorotočkaš iz B segmenta.

Njegova mlađa sestra – Fiesta je posustala sa prodajom u poslednje vreme. Ipak, ove godine je upisala 63.078 registracija, i sa takvim rezultatom je treći najpopularniji Fordov automobil u Evropi. Na drugom mestu je Transit Custom sa 70.604 prodata primerka.

Četvrto mesto pripada Kugi, za koju se odlučilo gotovo 62.000 kupaca. Ford Transit upisao je na svoj konto 54.673 isporučena komada, Ranger (29.910), Focus (48.651)…

Ford EcoSport i dalje uspeva da stigne do novih potrošača, pa je tako u periodu od januara do juna prodato 14.390 vozila, dok je nekada veoma popularni Mondeo upisao samo 6.818 registracija.

Evo kako je izgledala prodaja “plavog ovala” u Evropi tokom prvog polugodišta 2021:

AutoRepublika 

(343)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Pomponije

Ova Puma je mnoooogo lep auto…