1. Home
  2. Vesti
  3. Suzuki Vitara i S-Cross – ko je planirao kupovinu bolje da požuri
Suzuki Vitara i S-Cross – ko je planirao kupovinu bolje da požuri
4

Suzuki Vitara i S-Cross – ko je planirao kupovinu bolje da požuri

821
4
Podelite sa prijateljima:

Zbog prilagođavanja novim evropskim propisima, koji će sredinom godine dodatno ograničiti emisiju štetnih gasova iz benzinskih i dizel motora, Suzuki će, poput većine drugih proizvođača, uskoro linerano povećati cene svih modela koji se prodaju na Starom kontinentu.

Euro Sumar, uvoznik, prodavac i serviser automobila i motocikala  japanske marke, na lageru ima ograničenu količinu vozila Vitara i S-Cross, čije će cene biti najosetnije uvećane, pa potencijalne kupce, koji se još premišljaju o njihovoj kupovini, poziva da za nova vozila sada plate znatno manje nego kada stignu novi cenovnici.

„Procenjujemo da bi uvećanje cena moglo da bude i desetak odsto. Zbog toga bi najviše mogli da poskupe najskuplji modeli Vitara i S-Cross, kojima inače dugo nismo korigovali cene – s namerom da budu što dostupniji prosečno platežnom kupcu u Srbiji“, kaže direktor prodaje i marketinga u Euro Sumaru, Andrija Đurašević. „Sve rigorozniji ekološki i bezbednosni zakoni u Evropi i u svetu neminovno vode do poskupljenja novih automobila. Mada već decenijama vodi vrlo razumnu cenovnu politiku, i Suzuki će, poput većine konkurenata, biti prinuđen na korekcije, jer dolazeći propisi direktno povećavaju troškove proizvodnje“, dodaje gospodin Đurašević.

Podsećanja radi, osim u salonima na dve poznate lokacije u Beogradu i na Novom Beogradu, Suzuki automobili i motocikli se od kraja prošle godine mogu pogledati, probati i kupiti i u Nišu.

Izvor: Euro Sumar

(821)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

U SLO se trenutno oba modela nude paralelno sa starim motorom 1,4 od 140 ks i (novim) blagim hibridom od 129 ks. Razlika cene ne da nije „desetak posto“ (kako kaže dotični gospodin), već možda ni pet procenata… Ali razumem da ih žulja lager vozila iz prošle godine. Kao i sve druge.

djole

Ti Suzukiji se proizvode u komšiluku. Sve se tu proizvodi, osim pogonskog agregata. Zato su i daleko od pravih Japanaca. Još kad dodamo činjenicu da je servisna mreža u Srbiji očajna, ne postoji ni jedan ozbiljan razlog za kupovinu tih vozila.

Highlander

Očigledno nisi vozio Suzuki…

Anonimus

Kod nas ce Hibridi bit iskuplji nekih 2500-3000e sto nije zanemarljivo, a ne dobija se velika razlika za taj novac. Jeste da je potrosnja malo manja i da se dobija malo bolji obrtni moment, ali iskreno to je jos jedan deo u kolima koji moze da se pokvari i komplikuje odrzavanje na duze staze prvenstveno zbog baterija koje imaju kraci radni vek od ostatka motora.