1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes uskoro predstavlja C klasu u All-Terrain izdanju
Mercedes uskoro predstavlja C klasu u All-Terrain izdanju
0

Mercedes uskoro predstavlja C klasu u All-Terrain izdanju

148
0
Podelite sa prijateljima:

Nemačka marka će obogatiti portfolio nove generacije C klase.

Posle nekoliko dana i Mercedesovih vesti u vezi sa isključivo električnim automobilima, konačno stižu novosti i o nekom SUS modelu.

Ovaj put je u glavnoj ulozi C klasa u All-Terrain varijanti. Ola Kelenijus je na predstavljanju sedana u februaru ove godine potvrdio da će nova iteracija nemačkog asa iz D segmenta imati pravo i na “terensku” verziju.

Očekuje se da Mercedes primeni svoju uobičajenu All-Terrain recepturu – te da uveća klirens, postavi plastične oplate na lukove iznad točkova i pridoda sve ono što se očekuje od jednog takvog automobila sa značkom trokrake zvezde.

Poznato je da će C klasa All-Terrain biti dostupna samo sa pogonom na sve točkove. Ostaje da se vidi šta će Mercedes rešiti u vezi sa pogonom, odnosno šta će ponuditi od motora. Izvesno je da uvodni benzinac kod sedana od 170 ks sigurno neće videti primenu ovom uzdignutom karavanu.

Na polju dizajna i tehnologije ne bi trebalo da dođe do bilo kakvih promena. Karavanska forma koju smo već videli kod nove C klase dobiće blage izmene, one koje su svrsishodne za ovakvo vozilo.

Uprkos SUV trendu koji dominira na svetskom planu, Mercedes je ipak rešio da C klasa ima i All-Terrain varijantu. Izgleda se neće povući iz te klase, dokle god ima konkurenata kao što su Audi A4 AllRoad i Volvo V60 Cross Country.

Nemci bi trebalo da počnu sa prodajom ovakve C klase u prvom kvartalu naredne godine. Kada će biti premijera i dalje je neizvesno. Sasvim je moguće da se debi odigra na idućem Salonu automobila u Minhenu koji će se održati tokom septembra, ili na sledećem ženevskom auto-salonu, odnosno u februaru 2022. godine.

AutoRepublika

(148)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments