1. Home
  2. Vesti
  3. Prvi čovek Volkswagena ne veruje u vodonične automobile
Prvi čovek Volkswagena ne veruje u vodonične automobile
1

Prvi čovek Volkswagena ne veruje u vodonične automobile

304
1
Podelite sa prijateljima:

Šef Volkswagen grupacije, Herbert Dis, jasan je u stavu da ne očekuje blistavu budućnost za vozila koja koriste gorivne ćelije, odnosno vodonik kao pogonsko „gorivo“. 

Nakon skandala dizelgejt, VW je rešio da krene putem elektrifikacije. Ne samo matični brend, već i većina marki koje su deo ove kompanije. Tako da su na dnevnom redu šefova proizvođača iz Volkswagen grupe često pitanja u vezi sa elektrifikacijom i plasiranjem novih električnih automobila.

Neko vreme je i sam brend iz Volfzburga radio na razvoju automobila koji koriste gorivne ćelije, ali su u potpunosti napustili taj projekat. „Vozilo koje koristi vodonik za pogon nije rešenje za klimatske promene. Elektrifikacija je pobedila, nema mesta lažnim raspravama“, kazao je Dis na društvenoj mreži Twitter.

I dok Volkswagen grupacija očito nema nameru da učini bilo šta na polju četvorotočkaša koji upotrebljavaju gorivne ćelije, evidentno je da drugi proizvođači imaju nešto drukčije stavove. Toyota je skoro počela sa promovisanjem nove generacije modela Mirai, a ni Hyundai ne želi da digne ruke od posla sa vodonikom.

Slično smo videli i kod BMW-a, koji je oprezno pristupio ovoj tehnologiji, ali sada rade na stvaranju varijante modela X5 koja bi se oslanjala upravo na gorivne ćelije.

Ipak, Volkswagen je uložio ogromna finansijska sredstva u elektrifikaciju, i stoga je i prirodno da kategorično odbacuju druga rešenja, jer jednostavno – ne idu im u prilog.

Šta o ovoj temi govore naučne činjenice, pročitajte ovde.

AutoRepublika 

(304)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
djole

Nemačka posla. Ni Hitler nije verovao da će izgubiti rat.