1. Home
  2. Vesti
  3. I Maybach uskoro prelazi na električne automobile
I Maybach uskoro prelazi na električne automobile
2

I Maybach uskoro prelazi na električne automobile

205
2
Podelite sa prijateljima:

Velike promene su na pomolu u Mercedesu. 

Šef ove marke, Ola Kelenijus, nedavno je potvrdio da će svi modeli pod okriljem „trokrake zvezde“ imati i električno izdanje do 2025. godine. To znači i da će podbrendovi poput AMG-a i Maybacha takođe morati da krenu ovim putem.

Za Maybach to ne bi trebalo da predstavlja veliki izazov. Njegovi kupci (većina iz Kine) ionako konstantno zahtevaju prostranije automobile, što se sa primenom EV tehnologije čini lakšim nego što je to bio slučaj sa SUS vozilima.

Prvi Maybachov potpuno električni automobil trebalo bi da bude EQS SUV. Šta više, ne očekuje se da Maybach ponudi bilo šta drugo osim električnih pandana S klasi i GLS-u. Tako da će ostati rezervisani za malu količinu izuzetno imućnih kupaca.

Neki nemački mediji najavljuju da će Mercedes-Maybach EQS SUV stići na tržište 2024. godine, ali bi konceptualnu varijantu mogli da ugledamo mnogo ranije. Šta više, pojedini germanski novinari uvereni su da će proizvođač iz Štutgarta na Salonu automobila u Minhenu tokom predstojećeg septembra.

Ovo nije prvi put da se spominje da će Mercedes imati nekoliko električnih premijera na minhenskom auto-salonu. Nedavno su se pojavile glasine da će u bavarskoj prestonici biti predstavljena i električna varijanta G klase.

Ostaje nam samo da čekamo…

AutoRepublika 

(205)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Pošto sve u autondutsriji očito ide putem prisilne elektrifikacije ( jer EV ne može sam da se nametne svojim eventualnim prednostima za ogromnu većinu kupaca i da prostim zakonima tržišta „ubije“ SUS ), možda je najbolje i da se „AutoRepublika“ uskoro preimenuje u neku „Strujnu AutoDiktaturu“ ili slično …

s mile

Pitam se pitam, Zašto i u ostalim segmentima industrije nema ovolikog pritiska ka eklologiji. Ipak je auto industrija baš pritisnuta u jednu stranu. A ne primećujem da neke druge industrije, koje svakako štete prirodi, imaju neki pritisak ka ekološkim rešenjima.