1. Home
  2. Vesti
  3. Hyundai najavio nabildovani sedan Sonata N Line
Hyundai najavio nabildovani sedan Sonata N Line
0

Hyundai najavio nabildovani sedan Sonata N Line

198
0
Podelite sa prijateljima:

Hyundai je tokom prezentacije “civilne” verzije, američkim novinarima prikazao fotografije kamufliranog primerka sedana Sonata. Naše kolege s one strane bare nisu dobile prilku da malo i provozaju halucinogenu limuzinu, ali su ipak čuli par zanimljivosti o njemu.

Pod jedan, maskirna folija sakriva oznaku Hyundai Sonata N Line. Poznato nam je svima da Korejci daruju prefiks N svim “vrućim” verzijama svojih modela ili barem onim koji su odeveni kao da se radi o sportistima, pa tako u Evropi postoje verzije i10 N Line, i30 N Line, Tucson N Line, a evo sada će izgleda i Sonata tim putem. Pride, to će biti prvi član N familije koji će pred američkog kupca.

Glavna odlika nabrijanog sedana je naravno turbo motor zapremine 2,5 litara. Razvija 294 konjske snage uz 420 njutn metara maksimalnog obrtnog momenta a uparen je s robotizovanim osmostepenim menjačem s dvostrukom spojnicom koji će u nekom budućem trenutku biti implementiran i kod modela Hyundai i30 N i Veloster N, koje je za sada moguće dobiti jedino s “manualcem”.

Bilo kako bilo, niti jedan pomenuti model ne nudi integralni pogon, pa čak ni samozaključavajući diferencijal. Sonata će ostati model s prednjim pogonom i elektronskom simulacijom samozaključavajućeg diferencijala. Parodija na automobil, u principu kao i cela korejska grupacija, čini nam se.

Što se vizuelnih razlika tiče, N Line varijanta poseduje agresivnije branike, četiri završetka izduvnih cevi i originalne točkove od 19 inča. Sedišta će dobiti intenzivniju lateralnu podršku, obruč upravljača profitira kroz polugice za izmene stepena prenosa, a dodati su i drugi detalji u enterijeru.

Hyundai Sonata N Line će u izložbeno-prodajne salone krajem 2020. godine. To će biti najprestižniji član mini familije Sonata, s obzirom na to da „punokrvni“ N primerak neće sići s kompanijskih proizvodnih traka. Čelnici Hyundaija ne vide potrebu i smisao takve verzije. Slažemo se!

AutoRepublika

(198)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments