1. Home
  2. Vesti
  3. BMW iX1 stiže naredne godine?
BMW iX1 stiže naredne godine?
1

BMW iX1 stiže naredne godine?

178
1
Podelite sa prijateljima:

Nova generacija najmanjeg SUV modela bavarskog brenda doneće sa sobom jedan novitet – EV varijantu. 

Prema najavama koje stižu iz plavo-belog propelera, iX1 trebalo bi ujedno da bude i najmanji pripadnik električnog portfolija ove marke. Tako bi ovaj električni krosover trebalo da bude i neka vrsta indirektnog naslendika za i3.

Sasvim je izvesno da će iX1 imati određene stilske razlike u odnosu na konvencionalni X1, koji će biti dostupan i sa SUS motorima, kao i sa plug-in hibridnom verzijom. Moguće je da će električna varijanta iX1 stići nešto kasnije u odnosu na tradicionalna izdanja koja koriste motore sa unutrašnjim sagorevanjem, no ništa nije sigurno dok ne stignu zvanične potvrdi iz Minhena.

Kada je reč o pogonskom sklopu kod nadolazećeg BMW iX1, ovde nema mnogo informacija. Veruje se da će koristiti varijantu pogona koji je već viđen kod električnog izdanja X3. Podsetimo, ovaj električni SUV koristi jedan elektromotor koji raspolaže sa 286 ks i 400 Nm te da ima bateriju kapaciteta 80 kWh, od čega je 74 kWh dostupno za korišćenje. Kada je reč o autonomiji kretanja ona iznosi 460 km prema WLTP protokolu.

Sigurno je da iX1 neće ponuditi ovakve brojke, već da će one biti umanjene, pre svega zbog manjih dimenzija ovog vozila, ali i zbog njegove niže cene u odnosu na većeg brata.

Što se tiče stila, očekuje se da novi X1 preuzme dosta detalja sa nove Serije 1, pre svega veću rešetku, ali se veruje i da će dizajn X2 imati uticaja na izgled buduće iteracije najmanjeg krosovera BMW-a.

X1 je izuzetno bitan model za nemački brend, na nekoliko frontova, dok se od iX1 očekuje vrlo dobra prodaja. Mada je X1 relativno mlad model u gami BMW-a, od početka njegove karijere 2009. godine isporučeno je više od 1,7 miliona primeraka…

AutoRepublika 

(178)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
grilled

Potpuno sam razocaran sto nisu primenili kako sami kazu odlicnu novu masku napred, tj ogroman (dabar zubi) grill. Zasto bmw, kad se toliko upinjete da odbranite problematican dizajn.