1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes-AMG GT R Roadster – spreman za Ženevu (GALERIJA)
Mercedes-AMG GT R Roadster – spreman za Ženevu (GALERIJA)
0

Mercedes-AMG GT R Roadster – spreman za Ženevu (GALERIJA)

198
0
Podelite sa prijateljima:

I ranije smo znali da je samo pitanje vremena kada će GT R dobiti verziju s otvorenim krovom, i konačno je tu.

Predstavljen neposredno pred početak Salona automobila u Ženevi, Mercedesova roudster perjanica može da se pohvali maksimalnom brzinom kupe verzije – 317 km/h.

Ispod haube se nalazi poznati 4,0-litarski V8 s dva turbo punjača. Maksimalna snaga iznosi 585 konja i 700 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Kao što je i očekivano, za pogon su zaduženi  zadnji točkovi, do kojih „konjići“ dolaze preko sedmostepenog DCT menjača.

S obzirom na činjenicu da je baziran na modelu s fiksnim krovom, ne iznenađuje što GT R Roadster poseduje upravljanje na sve točkove, što znači da se zadnji točkovi zakreću u istom smeru kao prednji kada brzina dostigne 100 km/h i više.

Mercedes planira da proizvede samo 750 primeraka, što je nešto manje nego što se prvobitno očekivalo. Cenovna lista još uvek predstavlja misteriju, ali je marka iz Štutgarta spomenula dva paketa s ugljeničnim vlaknima i mat sivi finiš rezervisan za krov.

GT R Roadstar može da se pohvali aktivnim aero paketom, koji uključuje element od ugljeničnih vlakana koji se izvlači i uvlači u karoseriju, zadnje krilo i difuzor. Što se standardne opreme tiče, Mercedes-AMG nije zaboravio da uključi i titanijumski izduvni sistem, elektronski kontrolisan diferencijal s ograničenim proklizavanjem i cilindrični prenosnik obrtnog momenta od ugljeničnih vlakana.

Oficijelna premijera je zakazana za 5. mart u Ženevi.

AutoRepublika

 

(198)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments