1. Home
  2. Vesti
  3. Špijunske fotografije novog Peugeota 308 u karavanskom izdanju
Špijunske fotografije novog Peugeota 308 u karavanskom izdanju
2

Špijunske fotografije novog Peugeota 308 u karavanskom izdanju

278
2
Podelite sa prijateljima:

Bliži se premijera galskog asa iz C segmenta. 

Peugeot je već zakazao debi nove generacije 308-ice za 18. mart. Budući model je jedan od najvažnijih za ovu francusku marku, pre svega jer se nalazi u vrlo popularnom segmentu.

Priložene špijunske fotografije prikazuju karavansko izdanje nove 308-ice. Vidimo da je forma ostala manje-više ista sa blago padajućom linijom krova. Ostaje da se proveri na testu koliko će takvo rešenje ugroziti dostupan prostor za glave putnika na zadnjim sedištima. Mada se mora priznati da i ovako kamufliran automobil deluje estetski vrlo uspešno.

Mada ćemo hečbek izdanje videti narednog meseca, na karavansku verziju moraćemo da sačekamo malo duže. Francuski stručni portali veruju da će se debi pratkičnije varijante odigrati na jesen ove godine, a da će u prodaju ući u prvom kvartalu naredne godine.

Automobilski novinari u Francuskoj do sada su više puta pisali o potencijalnoj krosover izdanju 308-ice, ali do sada nije bilo nikakvih zvaničnih podataka o takvom automobilu, niti su pristigle paparaco fotografije da se tako nešto nezvanično potvrdi.

Što se tiče palete motora, najnovije informacije kažu da će uvodni motor biti 1,2 PureTech sa 110 ks. Snažnija benzinska izdanja dolaziće sa 130 i 155 “grla” ispod haube. Što se tiče dizel motora, trebalo bi da bude ponuđena samo jedna varijanta koja raspolaže sa 130 “konja”. U ponudi će biti i dva plug-in hibrida, od kojih će snažniji isporučivati 225 konjskih snaga.

AutoRepublika 

(278)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Vauuuuuuuuuu, kako „dobro izgleda“ u ovoj boji …
Samo da ne poprimi „komfor“ pežoa 508.

Don

Djeluje mi kao jad i bijeda.