1. Home
  2. Vesti
  3. Škoda obustavila proizvodnju
Škoda obustavila proizvodnju
15

Škoda obustavila proizvodnju

3.17K
15
Podelite sa prijateljima:

Češka marka neće proizvoditi automobile naredne dve nedelje, zbog nedostatka mikročipova i poluprovodnika. 

„Nestašica elektronskih komponenti nas je naterala da umanjimo broj stvorenih vozila u prethodnim nedeljama, a sada ćemo u potpunosti obustaviti montažu novih automobila“, rekao je predstavnik Škode za medije – Tomas Kotera. Kotera je dodao da ovaj brend trenutno ima oko 10.000 nezavršenih četvorotočkaša, te da će se u naredne dve nedelje fokusirati na finiširanje ovih vozila.

On je potvrdio da će Škoda značajno umanjiti proizvodnju u preostalom delu godine, jer ne postoji dovoljan broj delova za planirani broj automobila. Asocijacija proizvođača automobila u Češkoj nedavno je najavila da će ove godine proizvodnja biti drastično manja od onoga što je bilo predviđeno.

Prema njihovim podacima, biće montirano oko 250.000 vozila manje nego što se ranije očekivalo. Za sada nema govora o tome da bi ovakav razvoj situacije mogao koštati radnike posla u tom sektoru. Prema zvaničnim informacijama, u Češkoj je u automobilskoj industriji zaposleno oko 180.000 ljudi, pored Škode odnosno VW grupacije, ovde fabrike imaju i Hyundai i Toyota…

AutoRepublika 

(3174)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

15 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Tužna mi vest.

Iznogud

Sutra kad budu dilde, samo nestašica nekog k…ca će zaustaviti svima proizvodnju. Lupam, fali litija…sve kolaps..eeeee, lijepa vremena dolaze.
Ajmo stancat te pločice…da je Musa živ, sad bi on otvorio firmu, poduzetan je.

TheStig

Hahaha druže neće firme da proizvode praistorijske čipove za stipse. Veća im zarada štanjcati cipove za mobitele, racunare, satove i sve druge đakonije. A matuzalemi nece da prilagode platforme novijim cipovima jer bi ih koštalo par miliončića. Zato imaš čast da kupiš novcatog golfaća napucanog ko mlada pred udaju ali kad klikneš bilo šta proklinješ dan kad si ga kupio jer mu je čip za multimediju sa Sputnjika 😁

Iznogud

Auuuu , djes to reć?! To me sjetilo na ono kad je Musa, nakon što je izbjegao iz Drvara, reko Titu, jel’ ba Tito, kako ti sad postade komandant četnika i partizana? (Ono kad je ovaj pobjegao sa sinom od cercila, cercilu u Italiju preko Visa pa sa kraljem potpisao sporazum i postao komandant jvo, a smijenio Dražu, opaska Iznogud) pa je ovaj popizdio i ganjao Musu dvajes kilometara sve dok ih englezi nisu avionom prebacili u ono selo, kako se ono zvaše , ma ono selo što ga oslobodise rusi i Bugari? Ah, da, Beograd 1944. Ne upitah nikad… Pročitaj više »

TheStig

Hahaha predlažem ti da napišeš zbirku pripovjetki i anegdota sa Musom u glavnoj ulozi. Djeluje kao zanimljiv lik 😁I gdje su čipovi i golfovi u svemu tome? Pitam se u kojem bi se auto vozio Tito da je danas živ? Škoda superb dictator edition hahahah😂🤣

Iznogud

Kako dje, pa štos je u varci. Rat je bio varka onih, znamo kojih i ovih gore spomenutih. Tako je i ovaj štos sa cipovima. Ne vjeruj Englezu ni kad darove donosi.

Iznogud

Tito bi vozio mercedes

Iznogud

Dobra ti ideja. Musa je ko Macija guza, uvijek je bilo veselo s njim, pa do „juče“ je hodao po Albanskom moru, pisao je o tome ovdje, ljubi ga deda.

TheStig

Vjecna mu slava 🙏Elem Steve Sutcliffe vozio novi ds4 hybrid. Steve je bukvalno kao Peki. Samo blago inferiorna verzija naše legende. Ocekujem od francuza da konačno naprave nešto wow. Peki kad ćeš ti ovo da provozaš?

https://youtu.be/zp0S6id5jbM

Iznogud

Poslije sam ja Musi objašnjavao da je tu bila riječ o izdaji, Tita izdao cercilov sin, poslao sve partizane 20km od pećine jer je jedino tako bio moguć desant inače bi prvi val prošao kao drugi, a Švabe imale sliku, lokaciji pećine i put do pećine, a onda englezi spasili Tita pod uvjetom da potpiše za jvo, koja njihova varka. Isto kao što je sjeban bio Perić Valter, jer je znao imena izdajnika kod partizana.

moron

Eh, kako li se seti „Desanta na Drvar“ i druga Tita … Šta je sledeće… Medeno polje i pogibija Ive Lole Ribara ? Ili je ipak bilo Glamočko … Godine me stižu.

Iznogud

A šesta lička se zvala Nikola Tesla.
Biće priča, znaš ti Musu. Svaka istinita.

Iznogud

Glamocko,a i tu su britanci napravili diverziju.

Tile

ju, a šta ćemo mi bez multimedije?

Slobodan

Zna li neko zašto nema mikrocipova za automobile u eri elektrifikacije ? Razmislite malo o tome.

Izmenjeno 2 godine pre od strane Slobodan