1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen najavio novi veliki električni SUV ID.8
Volkswagen najavio novi veliki električni SUV ID.8
2

Volkswagen najavio novi veliki električni SUV ID.8

269
2
Podelite sa prijateljima:

Saglasno tradiciji, letnji period se uobičajeno koristi od strane proizvođača automobila za iznošenje u javnost strategija u dugu floskule „Rusiju gazim, Ameriku opkoljavam“, pa ni Volkswagen nije izuzetak. U sklopu prezentacije plana vezanog za elektrifikaciju, kompanija iz Volfzburga je potvrdila da je u toku razvoj modela ID.8.

Zvaničnik Volkswagena je najavio da će novitet biti baterijski četvoročkaš, po gabaritima veoma nalik krosoveru s oznakom Atlas, što nam govori i da će biti namenjen zadovoljenju tražnje na američkom tržištu. Najava šefa Volkswagena o razvoju ovog SUV-a je zatekla medije, odnosno niko nije ni slutio da se nešto ovako događa iza zavesa koje skrivaju pozornicu odeljenja za istraživanje i razvoj nemačke marke.

Tokom prezentacije o viziji razvoja grupacije do 2030. godine smo čuli, pored informacije o svođenju broja platformi na svega jednu, i o planiranom proširenju ponude elektromobila. Najavljeni „električni Atlas“ se po prvi put pojavio u priči nekog od čelnika Volkswagena, a od ranije znamo da se konkreta poveći SUV nudi samo na tržištu Sjedinjenih Američkih Država

Iako bi ovo možda moglo da se shvati kao da će i ID.8 ostati lokalni model, namenjen isključivo Jenkijima, na isti način kao što je u ovom trenutku ID.6 stvoren samo za Kineze, ne treba biti siguran. Naime, proizvođači svoje prodajne planove prilagođavaju percepciji tražnje od strane kupaca, i svoje procene revidiraju na kontinualnim osnovama, pa ne bi bilo čudno da se i VW ID.8 nađe u evropskim izložbeno-prodajnim salonima, baš kao što se to neplanirano desilo i sa, za sada uvodnim modelom u porodici ID, koji je poslat i na kinesko tržište, iako je izvorno bio planiran za evropske.

Kako bilo, od onog što znamo da će se dogoditi u vezi proširenja familije ID, ostaje nam da još vidimo skraćenu verziju modela ID.4, nazvanu ID.5, kao i električnu verziju Transportera, koja nosi ime ID.Buzz.

AutoRepublika

(269)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
TheStig

Wagen će imati više ID modela nego Fast and Furious nastavaka.🤣

moron

Da li je tačno da je ID.3 sa većom baterijom četverosed? Zbog velike mase i posledično manje nosivosti.