1. Home
  2. Vesti
  3. Policija Dubaija zaplenila 2.105 protivpravno modifikovanih vozila
Policija Dubaija zaplenila 2.105 protivpravno modifikovanih vozila

Policija Dubaija zaplenila 2.105 protivpravno modifikovanih vozila

4.75K
1
Podelite sa prijateljima:

Policija Dubaija je obavestila javnost da je zaplenila 2.105 primeraka nelegalno modifikovanih automobila u proteklih osamnaest meseci, nakon što su prekršili saobraćajne propise. Kako je napisano u izveštaju lista Gulf News, direktor lokalnog policijskog odeljenja Bur Dubai Police Station Brigadier, po imenu Abdulah Kadim je rekao da je njih oko 1.902 komada poticalo iz oblasti samog grada. Policijski zvaničnik je dodao da su vlasnici zaplenjenih vozila prepravljali motore i izduvni sistem automobila, što je uzrokovalo veoma neprijatnu buku. Akcija policije je usledila kao odgovor na brojne pritužbe stanovnika imunih na adrenalinske radosti koje donosi grmljavina motora.

Kadim je objasnio da su te modifikacije, ili pak izmene na vozilu, uglavnom na motoru i šasiji, vršene bez atesta koji bi obezbedile zvanične institucije, zahvaljujući čemu su vlasnici kažnjeni iznosom koji je ekvivalentan sumi od 230 evra, uz obaveznih 12 kaznenih poena. Pored toga, vozilo bi bilo oduzeto na period od trideset dana. Policijski službenik Kadir je apelovao na vozače da poštuju saobraćajna pravil i da izbegavaju situacije koje bi ih mogle uvesti u ozbiljnije saobraćajne nesreće.

Kampanja koju su pokreneli organi reda Dubaija za primarni cilj ima umanjenje smrtnih ishoda u saobraćaju, uz smanjenje i broja onih koji bivaju povređeni u istim. Jedna od udarnih ideja se tiče i očuvanja vredne imovine, uz privođenje redu izgrednika. Inače, policija ovog emirata je poznata po tome što se u radu oslanja na korišćenje visoko tehnoloških bespilotnih letilica i luksuznih automobila u svojoj floti, na koji način ostvaruje bolje preduslove za borbu protiv kriminala.

Nedavno je stigao izveštaj lokalnih medija u kom je navedeno da su pomenuti dronovi detektovali rekordnih 2.933 prekršaja. Bespilotne letilice su opremljene kamerama visoke rezolucije koje su u stanju da snime dešavanja u uskim trakama, koje su inače van domašaja policijskih patrolnih vozila. Te kamere su čak sposobne i da očitaju podatke s registarskih tablica, pa i da dovedu do prepoznavanja individue koja je prekšila propis, zahvaljujući fotografiji osobe za volanom.

Naći ćete kod nas puno članaka o ekskluzivnim vozilima jedinice koja je globalno poznata kao Dubai Police. Zadnja prinova je model za 2021. godinu, krosover iz Koreje Genesis GV80. Turbobenzinski V6 motor zapremine 3,5 litara ga kvalifikuje kao poželjnu zverku, čak i za tamošnju moćnu flotu policijskih automobila.

AutoRepublika

(4746)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
don

hoce li donirati ta vozila, rado bih da se ogrebem za jednog, dva…i komsija takodje.