1. Home
  2. Vesti
  3. Misteriozni električni koncept Chryslera procureo u javnost
Misteriozni električni koncept Chryslera procureo u javnost
1

Misteriozni električni koncept Chryslera procureo u javnost

153
1
Podelite sa prijateljima:

Ne baš tako davno se činilo da su dani Chryslera odbrojani. Nekadašnji američki gigant u svojoj ponudi trenutno ima samo dva modela. Jedan od njih je veoma zastarela limuzina pod imenom 300, koji smo testirali još 2017. godine, čija platforma vuče poreklo još od Mercedesa E Klase iz sredine devedesetih godina. S druge strane, model Pacifica je dobio dosta pohvala, ali pripada kategoriji minivanova koji polako, ali sigurno izumiru.

Momenta kada se grupacija Fiat-Chrysler udružila sa francuskom grupom Peugeot-Citroen je nastao Stellantis, a počelo se pričati kom ćemo prvom od brendova štampati čitulju. Na vrhu liste su se našli Lancia i Chrysler, pre nego što je prvi čovek nove kompanije Karlos Tavarez najavio da će svaka marka dobiti priliku da pokaže svoje znanje u narednih desetak godina.

I tada su mnogi smatrali da portugalski biznismen samo prodaje maglu, ali njegove reči su dobile na težini ove sedmice, kada je predstavio višegodišnji plan Stellantisa za električne modele. Među njima je i misteriozni Chryslerov koncept koji je debitovao pod sloganom „čista tehnologija za novu generaciju porodica“.

Priložene fotografije nažalost ne otkrivaju previše detalja, osim podatka da je reč o premijum krosoveru za koji američki mediji smatraju da će konkurisati Volvoovom modelu Polestar 2. Stellantis je najavio četiri nove platforme zavisno od dimenzija vozila, a pretpostavlja se da će ovaj Chrysler pripadati nekoj srednjoj kategoriji gde će autonomija iznositi između 700 i 800 kilometara.

Sa dizajnerske strane ne vidimo neku revoluciju i da nema značke na rešetki hladnjaka, teško bi se moglo reći kom brendu ovaj model pripada. Po uzoru na većinu današnjih krosovera linije su aerodinamične, felne astronomske veličine, dok je zadnji deo krova jako nizak. S druge strane, enterijer deluje drastično modernije i s velikim brojem monitora. Barem za Chryslerove standarde sve to ostavlja utisak izuzetnog kvaliteta uz visok standard završne izrade.

Mediji su se obratili američkom proizvođaču za više informacija, ali su dobili onaj očekivani odgovor kako oni „ne iznose opaske i komentare o budućim planovima, dok ne dođe vreme za to“.

Chrysler više nema pravo ni na najmanju grešku, i od modela koje vidite na slikama praktično zavisi budućnost kompanije. U protivnom, autor ove priče, koji je veliki ljubitelj američke automobilske industrije i generalno istorije, će vam u skorije vreme pisati Chryslerovu čitulju…

AutoRepublika

(153)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
DOLF

Meni je 200C EV koncept iz 2009 bio pun pogodak, a i danas odlično izgleda. Ne znam zašto su od njega odustali.