1. Home
  2. Vesti
  3. Sedam nemačkih gradova insistira na uvođenju radikalnog ograničenja brzine kretanja vozila
Sedam nemačkih gradova insistira na uvođenju radikalnog ograničenja brzine kretanja vozila
10

Sedam nemačkih gradova insistira na uvođenju radikalnog ograničenja brzine kretanja vozila

553
10
Podelite sa prijateljima:

Predmetnu inicijativu pokreću lokalne samouprave iz Lajpciga, Ahena, Hanovera, Augzburga, Frajburga, Ulma i Minstera, i to iz želje da podignu bezbednost saobraćaja na viši nivo. Ideja je prilično radikalna, ali i već viđena na drugim mestima gde je takođe uveden brzinski limit na granici od 30 km/h. Volkswagen se takođe priprema za uvođenje ograničenje brzine kretanja vozila na autoputevima.

Da je bilo moguće u kontesktu pravnog uređenja Nemačke, pomenutih sedam gradova bi već uvela drakonsku restrikciju, ali su savezne vlasti prepreka u ovom slučaju. Aktuelno ograničnje brzine kretanja u nemačkim gradovima je (kao i kod nas) 50 km/h, dok oni stariji pamte vremena kada se ni nekadašnje ograničenje u urbanim uslovima od 60 km/h, nije poštovalo jer nije ni postojala dovoljna svest o bezbednosnim rizicima. Jedini izuzetak od novonajavljenog strogog ograničenja bi se ticao saobraćajnica sa više traka u jednom smeru, gde ne bi bilo promena u odnosu na trenutne limite.

AutoRepublika

(553)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

10 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ima logike .. Za EV svakako

Balkanboj

Loš izgovor za sve veći broj idiota koji ne gledaju kada prelaze ulicu, još na sve to buljeći u smartphone.

Vratite ulice automobilima, ne želim da koristim gradski prevoz i da se guram i laktam sa budalama po istom.

don

Moj čovjek ! 😁👍

Djordje Pesic

Da se vratimo na konje i kocije, bice ekoloski i lagano.

don

Najpametnije.

Branko

Konj ide brže od 30 km/h…😁

TheStig

A niko ne priča o uvođenju ogranicenja minimalne brzine. Pun grad debila koji voze 45 u zoni 60 i koče čim zeleno zablinka, a nalaze se tik pred semaforom. Toliko frustracija uzrokuju, a vjerujem i nesreća.

himera

Citiracu Bill Burr-a, „I know a lot of people died from covid, but I’m starting to see the traffic come back and I selfishly thought, I wish it killed a few more“ hehe

TheStig

Hahahaa, Bill je legenda. A ja ću druže citirati J.C. „Speed limits are like herpes, once you get them, you can never get rid of them“. 🤣

Amater

Ovde u Srbiji panduri hoce da pisu kazne za zuto zato ko se jednom opece na zuto staje cim zablinka. Doduse izgleda da su ovog leta svi na kolektivnom odmoru, posto vec mesec dana nijednog nisam video da kontrolise saobracaj.