1. Home
  2. Vesti
  3. Šta bi sa Škodom Rapid…
Šta bi sa Škodom Rapid…
4

Šta bi sa Škodom Rapid…

3.79K
4
Podelite sa prijateljima:

Iako je isključen iz prodajnog miksa marke Škoda na našem tržištu, nalazimo zanimljivim mogućnost da propratimo šta se dešava sa nekada popularnim modelom Rapid, tamo gde se još uvek nudi, odnosno u Rusiji. Češki konstruktor je odlučio da osveži Rapid, iako je sličan događaj već bio upriličen u nedavnoj prošlosti, odnosno u julu ove godine.

Ovoga puta, glavna novina koja postaje deo svakodnevice ruskih Škodoljuba, postaje virtuelna instrumentacija s četiri različite opcije prikaza. Konkretno unapređenje je najavljeno još tokom debija restilizovane verzije, a sama opcija je dostupna na Volkswagnovom Polu, još od samog početka prodaje. Međutim, uprkos najavama, kako rekosmo iz jula, virtuelni digitalni kokpit je moguće naručiti uz Škodu Rapid, evo tek sada.

Središnji paket opreme, po tradiciji nosi naziv Ambition, i koji kupac poželi da Rapid Ambition oplemeni štikliranjem opcije virtuelne digitalne instrumentacije, Česi će mu tražiti 230 evra doplate, ali će zato vlasnici Rapida u Style izvođenju (koje je najprestižnije) morati da dodaju 180 evra.

Pored tih novina u paleti Škode, krosover Kodiaq  je na pragu da dobije DSC sistem adaptivnog oslanjanja. U ovom slučaju, tvrdoća amortizera je direktno vezana za izbor režima vožnje koji opredeljuje vozač, a dostupno ih je svih šest: Normal, Comfort, Eco, Sport, Individual i Snow (samo kod verzija s pogonom na sva četiri ugla karoserije). Pritom, verujemo da prevod nije nužan. Ipak, nismo u prilici da podelimo cene s vama, jer ih Škoda još uvek nije obnarodovala.

Kompaktniji češki krosover Škoda Karoq sada može biti izabran u različitim izdanjima što se uređenja enterijera tiče. Presvlake mogu biti od tkanine, veštačke kože, ili neke kombinacije i moguće ih je kombinovati u sva tri paketa opreme. Naposletku, Karoq i Kodiaq su dobili dodatni konektor tipa USB-C, i on je smešten na unutrašnjem retrovizoru.

AutoRepublika

(3789)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Slavko

Ovo bi islo u Srbiji, samo tako. E da vidimo I taj famozni volan kako moze da normalno izgleda kad mu se doda treci krak (mora da je doplata u pitanju). Onaj klima-ekran u zelenoj boji kao da je zaostavstina 90-ih.

S mile

Zasto mislis da nije 😁😁😁… Mora se ustedeti negde

moron

Bolje i onaj stari „klima ekran“, nego li komande klimatizacije integrisane u tabletu, kako je to sada na Scali i Oktaviji (u varijantama sa auto klimom).

Don

Isto kao što je pezo 308 no go zbog tableta, instrumenata, tako je i VW golf i kopije NO GO zbog osnivača! Zatim dizel gejta, Preventa, tableta….dalje ne treba, nek su i dzaba, ostaju ovi razlozi koje maknuti ne mogu ni da hoće.

Izmenjeno 3 godine pre od strane Don