1. Home
  2. Vesti
  3. Renault će od 2030. u Evropi nuditi samo električne automobile
Renault će od 2030. u Evropi nuditi samo električne automobile
5

Renault će od 2030. u Evropi nuditi samo električne automobile

308
5
Podelite sa prijateljima:

Još jedan brend najavio je prelazak u EV sferu. 

Izvršni direktor Renaulta, Luka de Meo, ubrzava planove i ambicije u vezi sa elektrifikacijom. Isprva je cilj bio da električni modeli do 2030. godine imaju udeo od 90% u prodaji Renaulta u Evropi, a sada je želja da se do te godine u potpunosti raskrsti sa SUS motorima. Podsećamo, nekolicina proizvođača već je najavila da će od 2030. godine na Starom kontinentu nuditi samo električne četvorotočkaše, to su: Fiat, Ford, Peugeot, dok će Opel učiniti to još ranije…

De Meo ističe da će Renault krenuti putem EV modela, ali da će Dacia učiniti znatno kasnije, sve dok uslovi to ne dozvole. Tačnije, čekaće se da cena baterija dovoljno padne, da rumunska marka može održati svoju niskobudžetnu filozofiju. Po svemu sudeći, Dacia će nuditi termičke agregate i nakon 2030. godine.

Renault je već predstavio električni Megane, koji je promenio „stas“ i prešao u red krosovera. Osim njega, francuska marka trenutno ima u svom portfoliju čistokrvni „strujać“ Zoe, ali i EV izdanja modela Twingo i Kangoo. Uskoro će se pojaviti i nove generacije „petice“ i „četvorke“, a pored toga, Losange je najavio da će do 2025. godine plasirati još dva potpuno električna vozila.

U razgovoru za ANE, De Meo je istakao da je prethodne godine značajno porasla prodaja hibridnih automobila Renaulta, koji drže udeo u ukupnoj prodaji tog brenda od čak 60%. Uz to, fiksni troškovi umanjeni su za dve milijarde evra, dok je vreme potrebno za razvoj novih modela ubrzano za nekih 25%.

AutoRepublika 

(308)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
branilo

„strujać“ ………. 😎
лепа наша србска језика 🤩
наш језик је чудо , да га нема требало би га осмислити 🍺

Rikošet

Svi prelaze na pokretnu bijelu tehniku pa i oni. Manje truda i ulaganja u razvoj, za više para… pa ko ne bi pristao na tu ponudu…

da11

Onaj ko kupi elektricni auto ce se ozeniti sa njim. Nema sanse da ga proda.
A sto se tice renoa ko vas j.be ima proizvodjaca koji ce prodavati.

Renault Terminator

A joj…biće tu još čardaka izgleda.

BB

Što istočnije, čini se normalnije… Kupujem Daciu, ako i oni omanu onda Ladu