1. Home
  2. Vesti
  3. Makron se neće voziti u sedanu DS 9 jer se proizvodi u Kini
Makron se neće voziti u sedanu DS 9 jer se proizvodi u Kini
3

Makron se neće voziti u sedanu DS 9 jer se proizvodi u Kini

3.54K
3
Podelite sa prijateljima:

Prema informacijama koje je javnosti servirao čuveni francuski list Figaro, perjanica game marke koja bi trebalo da simbolizuje luksuz na galski način, sedan DS 9 neće učestvovati na svečanosti koja se po tradiciji održava na Jelisijeskim poljima, na dan 14. juli u čast pada Bastilje iz 1789. godine. Zaposleni u Predsedništvu Republike Francuske su odlučili da izostave luksuznu limuzinu iz protokola jer se zemlja porekla, odnosno sklapanja konkretnog modela baš i ne dopada predsedniku države koji insistira na domaćem proizvodu.

I zaista, pisali smo da se DS 9 montira u Narodnoj Republici Kini koja je ujedno i najvažnije ciljano tržište za ovaj model. Ništa nema čudnog, za većinu proizvođača je kinesko tržište, kao najveće svetske, od najvećeg značaja, pa se i proizvodi prilagođavaju ukusu tamošnje klijentele. Kako bilo, DS 9 se nakon što bude proizveden, iz Azije transportuje u evru.

Ipak, Emanuel Makron će se voziti u proizvodu s logotipom DS-a. Nažalost, to neće biti onaj klasični DS, a neće ni Citroen SM, već predsednički model DS 7 Crossback u kom se već pojavljivao u javnosti što je bilo zapaženo do te mere da smo čak i mi pisali na ovu temu. Konkretan krosover se proizvodi u fabričkom kompleksu izgrađenom u Miluzu, pa predsednik nema problem s mestom izrade krosovera.

Ne znamo kako bi predsednik Makron reagovao kada bi mu neko rekao da je tehnologija koju Peugeot, Citroen, DS i ostale marke pod Stellantisovom šapom koriste u segmentu električnih vozila, intelektualno utemeljena u Kini.

Bilo kako bilo, mi ovde nemamo problema s patriotizmom i mozgom. Naše državne službe, odlukom vladara, koriste vozila marke Škoda koja se proizvode u Češkoj Republici, dok naši radnici u kragujevačkoj fabrici automobila sede skrštenih ruku zbog manjka porudžibna. Na isti način rezonujemo i kada je u pitanju izgradnja putne infrastrukture. Tako uglavnom vozila proizvedena u inostranstvu vozimo po autoputevima koje grade Kinezi, oni koji ne nabavljaju ništa u lokalu, već „čak i paštete“ donose iz domovine, pritom nam naplaćujući i kamate na zajmove koji, kao što rekosmo ostaju u rukama kineskih preduzeća. 

Čovek bi pomislio da je nekima zalud prilika da pričaju s viđenim svetskim ljudima kada ništa ne uspevaju da usvoje od njihovih vrlina.

AutoRepublika

(3544)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Znači Vule, ne gine ti „gužvanje“ u Fiat 500L.Možda za tebe naprave neku produženu „L na kvadrat“ verziju ako ne budu u štrajku.

don

Papanmobil

BB

Pa L lako prima visoke ljude daleko bolje nego limuzine… Dakle, tehničkih problema nema…