1. Home
  2. Vesti
  3. Great Wall razvija terenca s V6 motorom koji će se zvati Tank 600
Great Wall razvija terenca s V6 motorom koji će se zvati Tank 600
0

Great Wall razvija terenca s V6 motorom koji će se zvati Tank 600

152
0
Podelite sa prijateljima:

Novoformirana marka Tank posluje pod kapom velike kineske korporacije Great Wall, o kojoj smo izveštavali u više navrata. Novi brend je imao uspešan start, pa je u prvih pet meseci 2021. godine isporučio 26 hiljada četvorotčkaša na matičnom tržištu. Rezultat je posebno dobar kada se k znanju primi informacija da je za sada u gami Tanka dostupan jedino model terenskog vozila 300. Njegova cena započinje od 27 hiljada američkih dolara i može biti samo viša od te sume, zavisno od afiniteta novog vlasnika.

Ali, takvo stanje će uskoro biti izmenjeno jer su četiri modela već na putu. Najbliži premijeri je svakako model Tank 600, čije crteže je nedavno objavila sama azijska firma. Ujedno, u prilici smo da prikažemo i prvu, takozvanu „procurelu“ fotografiju noviteta.

Novajlija je robusne građe. Brutalni Tank 600 je pet metara dug terenac koji je konfigurisan na način da je školjka nasađena na šasiju, što bi trebalo da garantuje izvanrednu prohodnu moć po negostoljubivim terenima. Zna se da će novitet posedovati modularnu arhitekturu koja će dozvoljavati uzdužnu, longitudinalnu ugradnju motora s unutrašnjim sagorevanjem, baš kao što je to bio slučaj i s braćom indeksiranom oznakama 700 i 800.

Dva modela koja smo pomenuli maločas, predstavljena su javnosti nešto ranije, ali tek u konceptnoj formi, to jest kao izložbeni eksponati na nedavno održanom salonu u Šangaju. Kineski mediji predviđaju da će model 600 biti bogato opremljen i da će nuditi kabinu s uobičajena dva reda sedišta.

 

Najavljeno je da će baš Tank 600 biti prvi serijski model marke s novim pogonskim sklopom. U pitanju je V6 jedinica komercijalne šifre 6Z30. Krase je dva turbo punjača smeštena po bokovima „motornog slova V“, direktno ubrizgavanje goriva i sistem lakog hibrida koji radi na naponu od 48 volti.

Agregat isporučuje 354 konjskih snaga i 500 Nm najvišeg obrtnog momenta, ali glavnu poslastici čini podatak da je 320 njutn metara dostupno već pri hiljadu obrtaja kolenastog vratila u minuti, na koji način bi razvoj snage ovog motora trebalo da podseti na krivu obrtnog momenta koju pokazuju dizel jedinice. Motor radi u sadejstvu s automatskim menjačem, dovoljno dobrim da se nosi sa 60 njutn metara obrtnog momenta. Takav motor će se naći i na drugim modelima brendova Tank i Great Wall, pri čemu mislimo na pikap kamionete ponajpre.

AutoRepublika

(152)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments