1. Home
  2. Vesti
  3. Opel veoma zadovoljan prodajnim rezultatima u Nemačkoj
Opel veoma zadovoljan prodajnim rezultatima u Nemačkoj
2

Opel veoma zadovoljan prodajnim rezultatima u Nemačkoj

296
2
Podelite sa prijateljima:

Proizvođač iz Riselshajma uvećao je prodaju na domaćem tržištu za 39% naspram 2020. godine. 

U razmaku od januara do juna, Opel je isporučio 84.719 automobila u Nemačkoj, što je više nego što je prosek rasta ovog tržišta (+15%). To je bilo dovoljno da se nađe na petoj poziciji među najpopularnijim brendovima u domicilu tokom prvog polugodišta. Iza njega ostala je Škoda sa 84.541 registracijom.

Opel je posebno zasijao u junu, kada su u zemlji Germana dostavili 16.500 vozila, uz rast isporuka od čak 69%! Andreas Marks, šef Opela za Nemačku, istakao je da su posebno zadovoljni uspehom na domaćem terenu. „Prva polovina godine je bila vrlo dobra, a za to su zaslužni i naši lokalni dileri“, naveo je Marks.

On je dodao da je dolazak osveženog Crosslanda kao i nove generacije Mokke pružio mogućnosti za rast prodaje u Nemačkoj. Osim toga, nova iteracija Corse se odlično kotira na domaćoj sceni i već mesecima unazad je ubedljivo najprodavaniji automobil B segmenta.

Corsa je u prvoj polovini godine stigla do 26.348 novih vlasnika, uz rast isporuka od 48% naspram 2020. godine. Ističe se i da je Mokka počela sa prodajom tek u martu, i da je od tada dostavljeno skoro 10.000 jedinica.

U Opelu očekuju da se ovaj pozitivni trend nastavi i u ostatku godine, s tim da se očekuje još bolji rezultat od Mokke, te i Crosslanda.

AutoRepublika

(296)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Bravo za PSA. Zaista je maestralno odigrao sa preuzimanjem Opela.

BB

Sad će i Alfa da procvjeta… 😉