1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes-AMG SL 55 Tribute Edition odaje počast legendarnom modelu 300 SL
Mercedes-AMG SL 55 Tribute Edition odaje počast legendarnom modelu 300 SL
0

Mercedes-AMG SL 55 Tribute Edition odaje počast legendarnom modelu 300 SL

141
0
Podelite sa prijateljima:

Novi Mercedes-AMG SL je model za pokazivanje snage, može se reći da je nastao iz hira i samo za veoma bogate džepove, pa je italijansko odeljenje trokrake zvezde odlučilo da lansira ograničeno izdanje sa određenim retro aromom. Mercedes-AMG SL 55 Tribute Edition odaje posebnu počast jednom od svojih najvažnijih preteča, i onom koji je postao mit u nemačkom brendu.

300 SL akumulira najmanje 70 godina istorije, što je više nego dovoljan razlog da mu se oda počast novim Mercedes-AMG-om SL. Njegovo ime već govori sve, ali njegove brojke se ne odnose samo na verziju na kojoj se zasniva, već i na jedine jedinice koje će biti dostupne. Samo 55 primeraka je prošlo kroz ruke Manufakturovih stručnjaka za personalizaciju.

Specijalni model se nudi u dve jedinstvene kombinacije, ali nemački brend nije naveo koliko jedinica odgovara svakoj od njih, kako sa visokim stepenom sportskog karaktera, tako i diferenciranom kontrastnom spoljašnjom i unutrašnjom bojom. Prva opcija je predstavljena u boji Silver High-Tech Magno i putničkom prostoru obloženom napa kožom Navi Blue, dok se druga nudi u kombinaciji Costa Azzurra Blue spolja i crvene iznutra.

Obe kombinacije su posebno razvijene za italijansko tržište, u bliskoj saradnji između Mercedesa Italia i stručnjaka iz zvaničnih centara AMG Performance koji savetuju kupce o najboljim kombinacijama boja za karoseriju i putnički prostor.

Dve verzije dele isti motor, 4,0-litarski biturbo V8 koji pokreće ovu verziju AMG SL 55, sa 476 KS maksimalne snage. Jedna od najmoćnijih opcija u ponudi danas, koja je povezana sa 9-stepenim automatskim menjačem i pogonom na sva četiri točka 4MATIC+. Mercedes Italia nije saopštio ni cenu ni datum dostupnosti ovog specijalnog izdanja, ali ono neće biti jeftino, jer će lako preći 200.000 evra.

AutoRepublika

(141)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments