1. Home
  2. Vesti
  3. Upečatljivi BMW Z8 u potrazi za novim vlasnikom (GALERIJA)
Upečatljivi BMW Z8 u potrazi za novim vlasnikom (GALERIJA)
0

Upečatljivi BMW Z8 u potrazi za novim vlasnikom (GALERIJA)

481
0
Podelite sa prijateljima:

Jedan crveni BMW Z8 uskoro će dobiti novog gazdu. 

Z8 je jedan od modela BMW-a za koje se gotovo zaboravilo, iako je spada među mlađe klasične modele. Proizvodio se od 2000. do 2003. godine i za to vreme iz fabrika je izašlo nešto više od 5.700 automobila.

Konkretan primerak se nalazi u američkoj saveznoj državi Južna Karolina. Od početka životnog ciklusa (2001.) pa do danas prešao je samo 26.000 milja, što mu dođe nekih 41.800 km. Aktuelni vlasnik navodi da je na automobilu izvorna, originalna boja, kao i da nije bilo promena što se tiče mehanike i enterijera.

U kabini je dominantna upotreba crne kože koja izgleda kao da je u mint stanju. Što se tiče pogona, ispod haube je potentni V8 agregat radne zapremine 4,9 litara. Taj motor se u to doba ugrađivao i u M5 iz čuvene E39 generacije. Reč je o atmosferskoj pogonskoj jedinici koja u ovom slučaju isporučuje 400 ks i 500 Nm.

Snaga se na zadnje točkove prenosila putem šestostepenog manuelnog menjača, sve u skladu sa tradicionalnim vrednostima iz tog vremena. Performanse su bile na vrlo visokom nivou – ubrzanje do 100 km/h obavljalo se za 4,7 s, dok je maksimalna brzina iznosila 250 km/h.

Konkretan primerak je 2001. godine plaćen nešto više od 142.500 američkih dolara, i trenutno je na javnoj aukciji putem sajta Bring a trailer. U trenu pisanja ovog članka, poslednja ponuda iznosila je 193.000 dolara.

Više o nekadašnjem asu iz BMW-a, modelu Z8 možete pročitati na sledećem linku. 

AutoRepublika 

(481)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments