1. Home
  2. Vesti
  3. Top 100 najpopularnijih automobila u Francuskoj
Top 100 najpopularnijih automobila u Francuskoj
2

Top 100 najpopularnijih automobila u Francuskoj

924
2
Podelite sa prijateljima:

Peugeot 208 je i dalje najtraženiji novi automobila na tamošnjem tržištu, dok je Renault Clio na drugoj poziciji.

Tokom perioda od januara do juna u Francuskoj je prodato 922.844 automobila. Na čelu liste među najuspešnijim brendovima je Peugeot, drugi je Renault, dok je trećeplasirani još jedan domaći proizvođač Citroen. Kako stoje stvari sa ostalim markama na francuskom tržižtu možete pročitati OVDE.

Kada je reč o pojedinačnim modelima, 208-ica suvereno vlada galskom teritorijom. U prvom polugođu nove vlasnike je pronašlo 48.515 primeraka. Prati je Renault Clio sa 47.458 isporučenih vozila, a podijum je zaokružio Peugeot 2008 uz 40.604 dostavljene jedinice. Tako je ovaj model ujedno i najpopularniji SUV u Francuskoj.

Čevrto mesto pripalo je Dacijinom Sanderu (39.115), a iza njega našli su se Citroen C3 (35.949) i Renault Captur (32.281). Sedmoplasirani na listi je Peugeot 3008 koji je indeksirao 31.001 registraciju, dok je osmu poziciju zauzeo Toyotin Yaris (19.999).

Na osmom mestu je Renault Twingo. Za ovog mališana u prvih šest meseci ove godine u Francuskoj rešilo se 19.959 potrošača. Top 10 zaokružio je Renault Megane koji je prodat u 18.064 primerka.

Zanimljivo je da je najpopularniji član premijum segmenta Tesla Model 3, koji je ujedno vodeći automobil i u EV klasi. Kod električnih vozila, Model 3 je sa 13.084 registracije završio ispred domaćeg aduta – Renaulta Zoe (10.797).

Ovo je 100 najprodavanijih vozila u Francuskoj tokom prvog polugodišta tekuće godine:

AutoRepublika 

(924)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Pomponije

Kakva tragedija za Talisman…

Mercedesklub.rs

D segment prakticno ne kupuju, kako li ce tek proci ds9 iz segmenta vise?