1. Home
  2. Vesti
  3. Započela proizvodnja Mercedes-Benza CLA u Mađarskoj
Započela proizvodnja Mercedes-Benza CLA u Mađarskoj
0

Započela proizvodnja Mercedes-Benza CLA u Mađarskoj

569
0
Podelite sa prijateljima:

Gotovo dva meseca nakon premijere na CES-u u Las Vegasu, Mercedes-Benz je objavio početak proizvodnje CLA u Mađarskoj.

Fabrika u Kečkemetu će biti jedina koja će proizvoditi ovaj model za globalno tržište. Na ovoj lokaciji se još proizvode A klasa i CLA Shooting Brake.

Novi CLA nastavlja tradiciju uspostavljenu 2013. Tada je nemački proizvođač premijerno u nomenklaturu uveo  novu oznaku u cilju privlačenja još većeg broja kupaca. Izgleda da se to u međuvremenu isplatilo.

Paleta motora još uvek nije poznata. Na prezentaciji u SAD, Mercedes je spomenuo samo jedan motor, odnosno jedinicu koja pogoni CLA 250. Do maja, očekuje se da i dodatni modeli budu dostupni, kako u benzinskim tako i dizel varijantama, uz prisustvo manuelnih i automatskih menjača i 4Matic pogona na sve točkove.

Aktuelni benzinski četvorocilindraš isporučuje 225 ks i 350 Nm, kada je uparen sa 7G DCT menjačem s dvostrukom spojnicom.

Kao što je slučaj i s ostalim Mercedesima lansiranim od početka 2018., i ovaj će posedovati MBUX sistem.

AutoRepublika

 

(569)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments