1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla rekordno u drugom kvartalu 2021. godine
Tesla rekordno u drugom kvartalu 2021. godine
0

Tesla rekordno u drugom kvartalu 2021. godine

174
0
Podelite sa prijateljima:

Američki brend proizveo je i i isporučio više od 200.000 vozila tokom drugog kvartala tekuće godine, što je novi rekord za ovu marku.

Više se ne može poreći – Tesla je u velikom naletu. Elektrifikacija polako, ali sigurno izlazi u prvi plan kod automobilske industrije, a u segmentu električnih automobila pomenuti proizvođač vodi glavnu reč.

U drugom kvartalu 2021. godine Tesla je isporučio 201.250 automobila, odnosno nekih 17.000 jedinica više nego li u prvom kvartalu, što govori o tome da se proizvodnja dodatno zahuktava.

Naravno, uspeh je iznet na plećima dvojca Model 3/Model Y. Koliki je tačno koji automobil imao učešće u prodaji ostaće nam, za sada, nepoznato, jer Tesla saopštava prodajne rezultate za dualna vozila.

Tako su Model 3 i Model Y upisali 199.360 registracija, što je više nego u prvom tromesečju kada su dostavljeno 182.780 jedinica. Ovogodišnji drugi kvartal je za pomenuti duet mnogo uspešniji nego prošlogodišnji, jer je tada u jeku pandemije korona virusa isporučeno samo 80.050 primeraka.

Model S i Model X imaju daleko skromnije rezultate, u periodu od aprila do juna do novih vlasnika je stiglo svega 1.890 vozila. Ovde je po sredi i manja potražnja za ovim modelima, jer su i znatno skuplji od Modela 3 i Modela Y, ali i činjenica da Tesla forsira proizvodnju potonjih automobila.

Ipak, očekuje se da uskoro poraste i prodaja i Modela S i Modela X jer su nedavno dobili ozbiljnu restilizaciju, što bi trebalo da se pozitivno odrazi na broj isporučenih četvorotočkaša.

AutoRepublika

 

(174)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments